OM INCUBA

INCUBA A/S er et af Danmarks stærkeste udviklingsmiljøer for skalerbare teknologivirksomheder inden for it, cleantech og life science.

Forskerparken INCUBA er sat i verden for at accelerere udviklingen af videnstunge virksomheder og understøtte transformationen af forskning og innovative idéer til vækst og arbejdspladser. Vi skaber stærke forbindelser mellem virksomheder, universitetsmiljøer og det etablerede erhvervsliv og tilbyder topprofessionelle faciliteter i et fagligt dybt community.

INCUBA består af ca. 175 startups, scaleups og etablerede virksomheder og 1850 medarbejdere, forskere, iværksættere, investorer og specialister. Vi fokuserer på vertikalerne IT, cleantech og life science, men huser også teknologitunge virksomheder inden for beslægtede brancher, hvis de er et match for miljøet.

Vores ambition er at sætte et markant og positivt aftryk på virksomhederne i vores community og det økosystem, vi er en del af. Det gør vi blandt andet ved at samarbejde tæt med vidensinstitutioner, erhvervsfremmeaktører, klyngeorganisationer og investorer.

Historien om INCUBA

Historien om INCUBA begynder i 1986, hvor en kreds af aarhusianske virksomheder og organisationer stifter Forskerpark Aarhus A/S på initiativ af Erhvervskontaktudvalget i Aarhus Kommune. Missionen er at fremme teknologioverførslen fra universitetet og tilskynde flere forskere til at stifte virksomheder. Flere udvidelser senere fusionerede Forskerpark Aarhus i 2007 med IT-huset Katrinebjerg under det fælles navn INCUBA Science Park A/S.

I dag er INCUBA A/S et selvstændigt aktieselskab med Aarhus Universitets Forskningsfond og konglomeratet Schouw & Co. som de største aktionærer. INCUBA havde i 2022 en omsætning på 73 mio. kroner og en egenkapital på 573 mio. kroner.