Zeta Diagnostics vil opspore mellemøreproblemer, før de udvikler sig til alvorlige komplikationer
Tubadysfunktion påvirker hvert år omkring 400 millioner mennesker på verdensplan og kan føre til alvorlige komplikationer for de berørte patienter. Dog er diagnosticeringen af sygdommen en vanskelig proces, hvorfor der ofte går lang tid fra patienterne oplever mellemøreproblemerne til de får en endelig diagnose – og dét betyder desværre, at sygdommen i denne periode kan udvikle sig til mere alvorlige komplikationer.
Derfor er INCUBA StartupLab-virksomheden Zeta Diagnostics yderst stolt over at udvikle en hurtigere og moderne metode, der non-invasivt kan hjælpe lægerne til at diagnosticere problemet. Teknologien vil kunne reducere antallet af konsultationer før diagnosen med op mod 40%. Virksomheden har netop fået godkendelse til de første forsøg på patienter. Teknologien giver i praksis ørelæger mulighed for at indsamle langtidsdata om patientens evne til at regulere trykket i mellemøret, mens patienten lytter til musik, podcasts eller ser fjernsyn.
Teamet består af de tre co-founders Kristian Klok Pedersen, Kasper Linde og Danny Bøjstrup Pedersen, der hver især bringer forskellige kompetencer og baggrunde med til bordet, som bidrager til Zeta Diagnostics’ iværksætterrejse. Og siden startup-virksomhedens begyndelse er det gået stærkt. Kristian, der er CEO og co-founder af virksomheden, forklarer:
”Vores største succes har indtil videre har været at blive optaget på – og finansieret af – Novo Nordisk Fondens Bioinnovation Institute. Et kæmpe rygklap til vores virksomhed,” fortæller han. Dog har virksomheden, som de fleste startup-virksomheder, også oplevet uundgåelige udfordringer undervejs. Kristian uddyber: ”Indtil nu har det særligt været svært at balancere produktudvikling med forretningsudvikling og regulations – der er bare ikke nok timer i døgnet”, afslutter han.
Siden april 2024 har virksomhedens Aarhus-kontor været en del af INCUBA, hvor de i dag sidder i inspirerende rammer på INCUBA Navitas. Her vil de over de næste seks måneder fokusere på forbedre og validere deres algoritmer og software og tage et stort spring på produktudviklingsfronten.
Om deres nye rammer siger Kristian: ”INCUBA er et nemt og fleksibelt sted med høje standarder for, hvordan et kontormiljø skal se ud. INCUBA er et ideelt match for os, da INCUBA bl.a. også huser andre medtech-virksomheder. På den måde kan vi dele erfaringer om de specielle regulatoriske og markedsmæssige forhold, der er for medtech. Og så er vi også bare meget glade for det liv og de events, der er i INCUBA. Det er en god måde at netværke og lære fra andre virksomheder,” afslutter han.