Flere grønne bevillinger til Organic Fuel Technology: Baner vejen for energiinnovation
Målet med WaveFuels-projektet er at designe, teste, optimere og forberede et demonstrationanlæg i industriel skala af mikrobølgekrakningsteknologi, der konverterer biomasse til biobrændstoffer og biokul til kulstoflagring. Dette vil bidrage til den grønne omstilling ved at forbedre ressourceudnyttelsen og håndteringen af organiske affaldsmaterialer.
Sammen med sine partnere i WaveFuels-konsortiet (Aarhus Universitet, EUROmilling A/S, Energy Cluster Denmark, Topsøe A/S og GreenLab) har Organic Fuel Technology modtaget tilsagn om en stor medfinansierings-bevilling fra det danske EUDP-program til fordel for energiinnovation.
Bevillingen er øremærket til opførelse og indledende drift af Organic Fuel Technology’s første fuldskala demonstrationsanlæg hos GreenLab i Skive og beløber sig til 33 mio. kr. eller 4,4 mio. euro.
Stærkt samarbejde på tværs af flere virksomheder i INCUBA styrker bæredygtig energiinnovation
Det banebrydende projekt WaveFuels markerer en milepæl i et tæt samarbejde mellem flere virksomheder og nøgleaktører, hvoraf flere har base i INCUBA: Organic Fuel Technology, Energy Cluster Denmark og GreenLab er alle en del af INCUBA og samarbejder i tætte partnerskab på tværs af økosystemet.
”Inklusive den nylige EUDP-bevilling har Organic Fuel Technology nu modtaget tre bevillinger i 2023. Vi betragter dette som en stærk tillidserklæring til potentialet i vores teknologi, og vi er begejstrede over udsigterne til et meget spændende 2024,” siger CEO Jens Henrik Haahr og tilføjer:
”Vi er glade for at have haft muligheden for at netværke og møde potentielle samarbejdspartnere som GreenLab og Energy Cluster Denmark blandt andet igennem vores tilstedeværelse i INCUBAs community.”
Læs mere om partnerskabsaftalen mellem Organic Fuel Technology og GreenLab her
Du kan også møde CEO Jens Henrik Haahr i videoen nedenfor.