Startup-virksomheden ReLift udvikler nyt hjælpemiddel, der skal hjælpe ældre og svækkede borgere

Startup-virksomheden ReLift arbejder på at skabe de bedste forudsætninger for et godt toiletbesøg. ReLifts mission er at sikre bedre vilkår og øget livskvalitet for borgerne i samfundet. Helt specifikt udvikler og designer ReLift bl.a. et hjælpemiddel til ældre og svækkede borgere. Hjælpemidlet placerer kroppen i den rette siddestilling under toiletbesøget, så muligheden for at komme af med afføring forbedres. Modsat i dag, hvor mange sidder i en 90 graders vinkel, er det derimod bedre at sidde med en mindre vinkel ved hoften. ReLift udvikler derfor et redskab, der skal gøre det nemmere for ældre eller svækkede at komme i den korrekte siddestilling.

”Idéen til ReLift opstod under vores studie i Entreprenørskab og Innovation. I 2020 havde vi et fag, hvor vi skulle komme med en idé der tog udgangspunkt i FNs verdensmål. Hele idéen til vores virksomhed kommer fra FNs verdensmål nr. 3, sundhed og trivsel. Sideløbende med faget viste TV2 dokumentaren ’Plejehjemmene bag facaden’, hvor vi også blev bevidste om, hvilke udfordringer, der er ude på plejehjemmene. Derudover at vi, generelt i samfundet, faktisk sidder forkert på toilettet”, siger co-founder, Victoria Wacher Jensen.

Sammen startede founder af ReLift, Maria Freund Thinggaard og Victoria Wacher Jensen, deres Innofounder-forløb tilbage i september 2022. Innofounder-forløbet har givet stifterne mulighed for at arbejde fuld tid i virksomheden og en plads i INCUBA StartupLab.

”Vi er meget glade for at være en del af INCUBA og arbejde i et community med så mange spændende og forskellige virksomheder. En del af vores rejse har bygget på at skabe det rette netværk og tilegne os ny viden – noget, vi virkelig kan med INCUBAs store netværk. Senest har vi deltaget i Gin&Tech, som var meget gavnligt for os, samt Founders Lunch I INCUBA Skejby. Her stiftede vi bekendtskab med meget relevante sundhedsfaglige profiler. Ud over dette er det selvfølgelig også meget attraktivt, at der både er mødelokaler, køkken, reception, kaffe, print, og endda mentorordning og rådgivnings muligheder”, fortæller Victoria Wacher Jensen.

Derudover fortæller Victoria Wacher Jensen også, at virksomheden har fokus på, at rejse den kapital, der bliver nødvendig for, at ReLift bliver en levedygtig virksomhed:

”Det næste halve år sætter vi alt ind på produktudvikling. Vi ønsker at udforme brug- og testbare prototyper samt teste dem hos målgruppen, inden vi når enden på vores StartupLab-forløb. Vi har brug for at skabe mere proof of concept og for, at vi kan bibeholde den kontorplads hos INCUBA, som vi er så glade for.”

Læs mere om ReLift her.