Grundforskning er essentiel for biotek - TV2 News besøger NMD Pharma i INCUBA Skejby

TV2 News besøgte i dag NMD Pharma i INCUBA Skejby til et interview om, hvorfor grundforskning er essentiel for biotek.

”Grundforskning er forudsætningen for udvikling. NMD Pharma står på skuldrene af CEO Thomas Holm Pedersens forskning på Aarhus Universitetet. Grundforskning danner derfor hele grundlaget for etableringen af virksomheden, 32 arbejdspladser og ultimativt udvikling af et nyt lægemiddel,” siger Innovation Manager Martin Skov til TV News og tilføjer:

”Det er afgørende for NMD Pharma og andre biotek- og farmavirksomheder, at der kommer grundforskning fra universiteterne og det vil vi gerne opfordre til, at der investeres mere i fra politikernes side.”

NMD Pharma forsker i metoder til at styrke relationen mellem nerve og muskel, så muskelkraften kan genoprettes hos patienter med muskelsvækkelse. NMD Pharma har siden identificeret flere sjældne muskelsygdomme, hvor behandlingen kan gøre gavn. Formålet er at udvikle et nyt lægemiddel til patienter, der har neuromuskulære sygdomme, hvilket f.eks. kan ramme evnen til at tale, gå eller styre øjnene.


Læs mere om NMD Pharma her

Årets startup 2022

NMD Pharma vandt i efteråret 2022 INCUBA-prisen for årets startup, hvilket jurymedlem, Poul Nielsen, Regionsdirektør i Danske Bank, begrundede således:

”Solstrålehistorien om NMD Pharma, der udsprang af Thomas Holm Pedersens PhD-studie på Aarhus Universitet, er beundringsværdig. Biotek-virksomheden har udviklet sig fra at have ene af videnskabsfolk ansat til nu at have bredt team af kompetencer bestående af alt fra dyrepassere i forsøgsdyrsfaciliteter til farmaceutiske specialister, som arbejder på at udvikle biotek-virksomhedens lægemiddel i egne laboratorier. Alt sammen med base i Aarhus, hvor de har insisteret på at blive boende.” Læs mere her