STMicroelectronics vælger 15. etage i INCUBA Next som sit nye danske domicil

I slutningen af 2024 åbner tilbygningen INCUBA Next på Katrinebjerg, hvor INCUBA får mulighed for at tilbyde vækstorienterede teknologivirksomheder topmoderne og effektive rammer at vokse videre i – tæt på studerende, forskere og startups.

Den danske afdeling af den fransk/italienske virksomhed STMicroelectronics (ST) med hovedkvarter i Genève har netop valgt at placere sin danske afdeling i INCUBA Next. STMicroelectronics udvikler, fremstiller og markedsfører microcontrollere og andre elektroniske komponenter og er én af verdens førende aktører inden for halvlederproduktion. Halvlederkomponenter spiller en vigtig rolle i moderne teknologi og er grundlaget for moderne computere, mobiltelefoner, solceller og meget mere.

STs danske kontor kommer ud af søsterselskabet til Mjølner Informatics, Draupner Graphics, som stod bag TouchGFX - et software framework til opbygning af micocontrollerbaserede grafiske brugerflader.

Efter fire års udvikling kunne Draupner Graphics A/S i 2018 annoncere salget af virksomheden til den internationale halvlederproducent STMicroelectronics, som siden opkøbet har investeret yderligere i flere medarbejdere og det innovative softwareprodukt.

”Draupner Graphics startede som en klassisk startup, hvor en håndfuld dygtige software og forretnings-udviklere arbejdede hårdt for at gøre TouchGFX til det førende tool på det globale marked. I 2014 begyndte Draupner et samarbejde med STMicroelectronics, hvis naturlige udvikling førte til det endelige salg,” fortæller Jørgen Mygind, Site Manager hos STMicroelectronics og tilføjer:

”ST har fået øjnene op for de stærke innovative software-kompetencer, Aarhus byder på. I dag er vi mere end 20 medarbejdere og ambitionen er, at vi skal være endnu flere. Derfor har vi længe gerne ville være en del af INCUBA for at kunne tiltrække de rigtige elektronik- og software kompetencer, der yderligere vil styrke STs globale markedsposition. I INCUBA Next får vi bedre mulighed for at rekruttere de rigtige kandidater, og dermed udbygge forretningen og følge planen om vækst i et innovativt IT & tech-community som INCUBAs med andre ligesindede scaleups.”

Også for INCUBA passer STMicroelectronics perfekt ind i visionen for INCUBA Next, der skal skabe de ideelle rammer for de tech-talenter og understøtte netværk, samarbejde og videndeling:

”STMicroelectronics er en perfekt tilføjelse til INCUBA Next, vores visionære community, der er dedikeret til at skabe de optimale rammer for tech-talenter og fremme netværk, samarbejde og videndeling. Vi har haft en givende dialog med STMicroelectronics i over et år, og jeg er utroligt begejstret for at kunne offentliggøre, at denne fremragende pioner inden for deres helt særlige felt af IT og tech nu bliver en del af vores stærke community i INCUBA,” siger Claus Svane, Director of Real Estate, Lettings & Facilities i INCUBA.

”Med STMicroelectronics i huset får vi et endnu stærkere tech-miljø med specialister fra én af verdens førende aktører inden for halvlederproduktion og med afsætning i hele verden. Det sikrer videndeling og smitter positivt af på de startups, som INCUBA er sat i verden for skabe de bedste vækstrammer for,” afslutter Mai Louise Agerskov, adm. direktør i INCUBA.

  • 18 etager og 22.000 kvm., heraf 4.000 kvm parkeringskælder og derudover udvendige tagterrasser på i alt 1.400 kvm.
  • INCUBA Next kobles på som en udvidelse af det nuværende INCUBA på Katrinebjerg, der i dag tæller ca. 60 virksomheder på 12.000 kvm., blandt andre Norlys og Concordium.
  • INCUBA Next projekteres som bæredygtigt byggeri med DGNB-guldcertificering
  • Byggestart: Q1 2022
  • Færdiggørelse: Q3 2024
  • Bygningsdesign: AART Architects og ADEPT
  • Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S med AART Architects som arkitektfaglig konsulent
  • Totalentreprenør: A. Enggaard A/S med COWI og ADEPT som rådgivere