Ung civilingeniør bringer kunders idéer til live med innovative løsninger

Med baggrund som civilingeniør i mekanik, syv års erhvervserfaring og et bredt netværk af andre dygtige freelancere har Nicklas Rafn, der er den stolte founder af StartupLab-virksomheden ATLAS Engineering, nu alle de ingredienser, der skal til for at fremstille skræddersyede specialløsninger til sine kunders mange kreative forespørgsler.

Med en dybtfølt passion for iværksætteri og en drøm om at gå selvstændig stiftede Nicklas Rafn i 2023 ATLAS Engineering. Virksomheden er en dansk ingeniørvirksomhed, som beskæftiger sig med at udvikle specialmaskiner og andre stålkonstruktioner til en bred vifte af industrier, der tæller alt fra etablerede maskin- og smedeværksteder til mindre startupvirksomheder.

I sine tidligere roller som maskinkonstruktør, projektleder og teamleder hos virksomheder, som R&D Test Systems og Vestas, har Nicklas Rafn tilegnet sig et højt niveau af erfaring og en dyb ekspertise, han dagligt bringer med til bordet i INCUBA StartupLab. Derfor er han i dag i stand til at påtage sig ansvaret for ethvert aspekt af komplekse udviklingsopgaver, der især har stor værdi for små- og mellemstore virksomheder, der mangler in-house ressourcer på grund af deres størrelse eller travlhed.

Sammenlignet med virksomhedens større konkurrenter er ATLAS Engineering yderst fleksibel og behøver ikke at bruge mange ressourcer på administration. Virksomheden udliciterer ligeledes ikke sine arbejdsopgaver til medarbejdere i udlandet, men gør i stedet brug af lokal arbejdskraft, hvilket ifølge Nicklas Rafn har en positiv effekt på tillid, effektivitet og arbejdsglæde hos alle involverede parter.

Hos ATLAS Engineering er kundens behov altid i fokus og virksomheden kan assistere med alt fra konceptudvikling til installation og idriftsættelse. Virksomheden kan derfor bryste sig af at kunne levere en 360 graders løsning, der bliver udarbejdet direkte fra kontoret i INCUBA Navitas.

Her har virksomheden haft sin base siden oktober 2023, hvor den blev det nyeste medlem af INCUBA StartupLab. Og dét var ifølge Nicklas Rafn en helt ideel beslutning for ATLAS Engineering. Han fortæller blandt andet:

”Jeg sætter stor pris på den inspirerende synergi, der opstår, når jeg møder og sparrer med andre virksomheder i huset. Det er også en stor fordel, at jeg nu kan dedikere størstedelen af mine arbejdstimer til at opstøve kunder og udføre projekter i stedet for på de mange praktiske anliggender, der ofte følger med, når man er i en startupvirksomhed.”

Læs mere om ATLAS Engineering her

Founder af ATLAS Engineering, Nicklas Rafn