Shared labs giver unik mulighed for nye biotech startups

I INCUBAs life science hub i INCUBA Skejby har virksomheder inden for life science, health & biotech mulighed for at bruge fælles laboratorie-faciliteter, som vi kalder 'shared labs'. Et godt næste skridt for biotech spinouts.

Shared labs i INCUBA Skejby er blevet bygget og klargjort med det formål at give spinouts fra Aarhus Universitet et ideelt sted at bygge videre på deres forskning og skalere deres virksomhed. For at sikre det bedst mulige og mest fleksible design, blev flere blev flere life science virksomheder taget med på råd under udformningen af laboratorierne. Resultatet er et state-of-the-art laboratorier, der imødekommer de specifikke behov for innovative startups og spinouts, der har behov for deres eget domicil og fleksibiliteten af fælles laboratorier til at udvikle deres selskaber. Her findes både celle-laboratorie og almindeligt laboratorie med verdensklasse udstyr, som virksomheder, spinouts og iværksættere i INCUBA har mulighed for at benytte sig af.

Teitur Trophics har siden april 2024 har haft hjemme i INCUBA Skejby og benyttet sig af shared labs. Grundlagt af fire forskere fra biomedicin er Teitur Trophics et spinout fra Aarhus Universitet, som arbejder med at finde nye behandlinger for neurodegenerative sygdomme i hjernen som f.eks. Huntingtons sygdom og Parkinsons sygdom.

Hør fra en bruger af shared labs

"Teitur er super glade for INCUBAs Shared Labs-faciliteter, som vi bruger til både at dyrke og udføre cellebaserede forsøg i. Shared Labs giver en unik mulighed for nye biotek startups at udføre de mest gængse laboratorieforsøg, som kræver dyrt udstyr og kan være meget omkosteligt at finansiere selv som ny startup."

- Anders Dalby, Co-founder & CSO, Teitur Trophics

Anders Dalby & resten af team'et i Teitur Trophics, INCUBA Skejby