Pionerer inden for ny behandling af neurodegenerative sygdomme bliver en del af INCUBA Skejby

Teitur Trophics er en virksomhed, der arbejder med at finde nye behandlinger for neurodegenerative sygdomme i hjernen som f.eks. Huntingtons sygdom og Parkinsons sygdom. Grundlagt af fire forskere fra biomedicin er Teitur Trophics et spinout fra Aarhus Universitet, som siden april 2024 har haft hjemme i INCUBA Skejby.

Teitur Trophics' vision strækker sig ud over blot virksomhedsdrift - de stræber efter at skabe en meningsfuld indflydelse på patienters liv, der lider af neurodegenerative lidelser. Ved at udvikle nye lægemidler arbejder Teitur Trophics på at skabe nye behandlinger til patienter, der har f.eks. Huntingtons sygdom, Parkinsons sygdom og Frontotemporal demens. Sygdommene påvirker hukommelse, adfærd, bevægelse, humør og forkorter livet hos millioner af mennesker og Teitur stræber efter at forbedre disse patienters liv.

Teitur Trophics blev grundlagt i 2020, hvor de fire stiftende forskere, Simon Mølgaard, Simon Glerup, Anders Dalby og Mathias Ollendorff, forinden havde gjort en bemærkelsesværdig opdagelse under deres forskning på biomedicin. De fandt en ny tilgang til at bevare hjerneceller, når de normalt dør og forsvinder, når mennesker rammes af neurodegenerative sygdomme. De spandt herefter opdagelsen ud fra Aarhus Universitet og på denne måde blev Teitur Trophics født som virksomhed.

"Nu er vi nået til et punkt, hvor vi har et eksplorativt produkt i udvikling, som vi udvikler med henblik på at skabe et lægemiddel, der skal gennemgå kliniske forsøg på mennesker. Vi tror på, at vores opdagelse kommer til at gøre en forskel for mennesker, der lider af neurodegenerative lidelser for at hjælpe dem med at leve et længere, bedre og lykkeligere liv. Hvis vi bare kan ændre livet for nogle få mennesker, så er dét det hele værd," siger CEO Simon Mølgaard.

Spinout-virksomheden er da også godt på vej til at realisere ambitionen om at få et lægemiddel på markedet. Teitur Trophics modtog en betydelig investering på €28M i marts 2023, som betyder, at virksomheden bliver klar til at teste lægemidlet på mennesker allerede i 2025. Derudover investeres kapitalen også i virksomhedens kommende øvrige pipeline, som bl.a. indeholder andre lægemiddelkandidater til f.eks. behandling af alzheimers.

Sanne Nordestgaard, Laboratory Technician, Anders Dalby, Co-founder & Chief Scientific Officer, Emil Gregersen, Senior Scientist, Simon Mølgaard, Co-founder & Chief Executive Officer

INCUBA - Hjem for innovation


INCUBA har vist sig at være det perfekte miljø for Teitur Trophics' vækst og udvikling. Sammen med andre biotekvirksomheder nyder de godt af et rigt life science-miljø og adgang til state-of-the-art laboratoriefaciliteter.

"Vi valgte INCUBA, fordi vi havde hørt utroligt gode ting om stedet fra andre virksomheder som NMD Pharma, Draupnir Bio og Muna Therapeutics. Vi har været utrolig glade for vores tid på Biomedicin på Aarhus Universitet, og al den støtte som vi har fået, men vi følte også, at det var tid til at blive en selvstændig enhed i nogle gode rammer med vores egne kontorer og laboratorier, hvor vi kunne vokse og udvikle os," siger Simon Mølgaard og tilføjer:

”At bo side om side med andre biotek-virksomheder betyder også meget for os samtidig med, at det er en fordel at komme tættere på Aarhus Universitetshospital. Og så har det i øvrigt været en ekstrem god oplevelse at flytte herud. Det har været fuldstændigt problemfrit og vi har kunne fortsætte vores arbejde fuldstændigt ufortrødent.”

Simon Mølgaard, Co-founder & Chief Executive Officer, Teitur Trophics, INCUBA Skejby. Se resten af team'et her.

  • Teitur Trophics blev stiftet i 2020 af de fire forskere Simon Mølgaard, Simon Glerup, Anders Dalby og Mathias Ollendorff
  • Virksomheden er en spinout fra biomedicin på Aarhus Universitet
  • Virksomheden har i dag otte medarbejdere og et team på 30 eksperter tilknyttet
  • Teitur er oldnordisk for lykke
  • Teitur Trophics blev en del af INCUBA Skejby den 1. april 2024, hvor virksomheden har egne laboratorier og kontorer