Investorer hjælper lokale startups med at skalere til ”Aarhus Investor Summit”

Torsdag den 3. oktober samles mere end 200 deltagere til Aarhus Investor Summit, hvor business angels, VCs, family offices og acceleratorer kan se frem til at møde en stor samling kapitalsøgende startups, der leder efter hjælp til at skalere.

Hele 15 lovende startups er klar til at pitche deres visioner for et publikum af iværksættervenlige investorer. De spænder over en bred vifte af teknologiske domæner, herunder bl.a. medtech, robotteknologi, AI-baseret SEO og andre digitale løsninger & platforme.

Ud over de 15 pitches vil publikum også få to inspirerende keynotes. Geeta Schmidt, co-founder af Humio og nu partner i Seed Capital, samt Peter Hede, partner i Nordic Eye Growth & Venture Capital, vil tale om henholdsvis startup- og investorperspektivet, når en virksomhed skal skaleres. Derudover vil en paneldebat med erfarne investorer yderligere belyse de dilemmaer, der opstår under skaleringen.

"Selvom Danmark har gjort fremskridt med at sikre kapital på forskellige udviklingsstadier, er der stadig plads til forbedring i samarbejde, grænseflader og modeller. Alt for mange lovende startups kæmper stadig med at skaffe den nødvendige finansiering til næste vækstfase. Sammen med vores partnere ser vi frem til en summit, der gør en særlig indsats for startup-økosystemet i regionen, og som i år byder på nye tiltag og et rekordstort antal deltagere," siger Jacob Doktor Mogensen, Director of Communications, Community & Acceleration i INCUBA.

"Omkring halvdelen af alle jobs i Aarhus skabes af iværksættere og startups. Aarhus Investor Summit er derfor en vigtig begivenhed. Her samles investorer og vi ser spændende iværksættere og vellykkede investeringer, der med deres investering har fået en affyringsrampe til at skabe flere virksomheder og arbejdspladser i Aarhus. Aarhus Kommune ønsker fortsat at fremme iværksætteri, investering og vækst i startups, og derfor er vi endnu engang partner i årets Aarhus Investor Summit," siger Søren Boel Pedersen, Manager i Aarhus Kommune, som gerne vil rose det spirende startup- og investor-miljø, som virkelig har udviklet sig de seneste år.

Aarhus Investor Summit 2024 finder sted d. 3. oktober kl. 13.30-20.00 på Aarhus Rådhus

Billede fra Aarhus Investor Summit 2023

Uddeling af iværksætter-pris, der hædrer midtjyske startups og investorer

Til Aarhus Investor Summit uddeles desuden INCUBA-priserne ”Årets startup” og ”Årets Investor”, der begge har til formål at fremhæve lokale ildsjæle, som skaber markante resultater og inspirerer andre med deres indsats i det midtjyske iværksættermiljø.

En jury bestående af aktører fra det aarhusianske startup- og investormiljø har udvalgt finalisterne i hver kategori. I finalen til at vinde prisen som ”Årets Startup” ses: Battman Energy, Kanpla, Norfalk og Teitur Trophics, mens investorerne Christian Vinther ved Founderment, Pernille Lynggaard Frandsen og Stefan Rosenlund kæmper om titlen som ”Årets Investor”.

”Det er afgørende, at vi hylder dem, der er modige og nytænkende. INCUBA-prisen er en vigtig anerkendelse af de startups og investorer, som skaber vækst og innovation i Midtjylland. Deres indsats er med til at styrke økosystemet og inspirere andre til at følge deres fodspor," siger Søren Grønbæk Nielsen, Associate Director i EIFO.

Billede fra Aarhus Investor Summit 2023

Aarhus Investor Summit organiseres af INCUBA. Partnerkredsen består af Aarhus Universitet, Aarhus Kommune, Danske Bank, Danish Business Angels, EIFO, DLA Piper, Food & Bio Cluster Denmark, Agro Food Park, Erhvervshus Midtjylland, Dansk Erhvervsfremmebestyrelse, Startup Aarhus & The Link.