INCUBA-prisen 2024: Nu kan du indstille din kandidat

Den 3. oktober afholder vi dette års Aarhus Investor Summit, hvor vi traditionen tro løfter sløret for vinderne af årets INCUBA-pris. Derfor har vi nu åbnet for indstillingen af kandidater, så du kan nominere dén kandidat, du synes har gjort det ekstra godt, og fortjener at blive hyldet for sin ekstraordinære indsats på Aarhus Rådhus.

Siden 2021 har vi haft fornøjelsen af at uddele INCUBA-prisen, der uddeles i to kategorier: Årets Startup’ & Årets Investor’.

Prisens formål er at give et helt særligt skulderklap til de investorer og startups, der gør en bemærkelsesværdig indsats for at fremme det midtjyske startup-økosystem. Vinderne af prisen bliver foruden den store ære også belønnet med et prædestineret rejselegat til en værdi på 35,000,- med kurs mod et af verdens anerkendte innovationsmekkaer.

Når den nøje sammensatte jury udvælger vinderne af INCUBA-prisen i startup-kategorien, lægger de bl.a. vægt på, om virksomheden har opnået bemærkelsesværdige resultater, udviser handlekraft & skalerbare ambitioner og om den har globalt potentiale. Ved beslutningen om ’Årets Investor’ vurderer juryen ligeledes, om investoren har foretaget markante nye investeringer inden for de seneste 12 måneder, er et aktiv for det midtjyske økosystem og om vedkommende optræder som en inspiration for andre investorer.

Claus Hansen & Nikolaj Zinner, Kvantify, vindere af INCUBA-prisen 2023

Startup & Investor of the Year 2023 

Da Kvantify, som i dag er Nordens førende virksomhed inden for kvante- og højtydende computerteknologi, sidste år vandt prisen som ’Årets Startup’, begrundede Søren Grønbæk Nielsen, der er Business Development Manager i EIFO, og var jurymedlem ved sidste års INCUBA-pris, juryens valg med følgende ord:

”Kvantify vinder INCUBA-prisen, fordi de inspirerer andre startups med deres idérigdom og innovationshøjde. Deres forretningspotentiale strækker sig globalt, og de har allerede opnået bemærkelsesværdige resultater på kort tid. Kvantify’s unge founders er sande forbilleder for den danske iværksætterscene, og de viser, at vi her i regionen godt kan være stolte af at være centrum for innovation og entreprenørskab.”

Titlen som ’Årets Investor’ gik til Claus Hansen, der er life-science investor og bestyrelsesmedlem. Ifølge Jan Snogdal, der var blandt sidste års jurymedlemmer og er partner i DLA Piper, vandt Claus prisen på baggrund af sin risikovillighed i den kapitaltunge life-science-branche og sin interesse for – og deltagelse i – diverse arrangementer og pitch-events for startups:

”Claus Hansen er en bemærkelsesværdig investor, der har specialiseret sig i at støtte videnstunge startups inden for sundhedssektoren. Med sin baggrund inden for denne industri bringer han uvurderlig ekspertise og erfaring til bordet. Claus Hansen modtager INCUBA-prisen for sit store arbejde og utrættelige engagement i iværksættermiljøet, hvor han har fundet sin niche og gør en betydelig forskel i de tidlige faser for de startups, han støtter. Claus er en investor, der inspirerer andre med sin viden og erfaring, hans råd og perspektiver bliver værdsat, og når han taler, bliver der lyttet. Det understreger yderligere hans betydning som en fremtrædende investor i iværksættermiljøet sammen med de mange varme indstillinger, vi modtog med Claus’ navn på,” uddyber han.

Vindere i 2022 rejste på inspirationstur til Boston

I år 2022 var det biotekselskabet, NMD Pharma – som udvikler behandlingsmetoder til at forbedre muskelfunktionen og livskvaliteten for patienter med neuromuskulære sygdomme – der løb med sejren som ’Årets Startup’, og business angel Bo Wase, der blev kåret som ’Årets Investor’.

Sammen rejste de i sensommeren 2023 afsted på deres vinderejse, hvor turen gik til Boston; Hovedstaden i den amerikanske delstat Massachusetts, der er kendt for sit verdensførende økosystem for teknologisk-baserede startups. Her besøgte de spændende lokationer som MIT Venture Mentoring Service, MIT Startup Exchange, Cambridge Innovation Center, VC-fonden The Engine og fik et personligt indblik i, hvad Bostons imponerende startupmiljø har at byde på.

Bo Wase & Thomas Holm Pedersen fra NMD Pharma, vindere af INCUBA-prisen 2022

Prisens første vindere

I 2021 – da vi uddelte prisen for første gang – var det AI-startup Ento Labs, der via kunstig intelligens kan identificere mulige energibesparelser i bygninger ud fra forbrugsdata, som løb med sejren som ’Årets Startup’. 

Prisen som ’Årets Investor’ gik til den erfarne business angel, Poul Carstensen, som har været investor i mere end 10 år og er et værdifuldt aktiv i det danske erhvervsliv.

Henrik Brink fra Ento & Poul Carstensen, vindere af INCUBA-prisen 2021