INCUBA-prisen 2024: Her er årets startup og investor i Region Midtjylland

Cleantech-virksomheden Battman Energy og investor Christian Vinther modtog torsdag 3/10 INCUBA-prisen i kategorierne 'Årets Startup' og 'Årets Investor'.

Torsdag d. 3. oktober blev INCUBA-prisen uddelt for fjerde gang under det årlige investorarrangement Aarhus Investor Summit, der fandt sted på Aarhus Rådhus.

Prisen har til formål at fremhæve startups og investorer i Region Midtjylland, der skaber markante resultater og i særlig grad bidrager til at skubbe det lokale økosystem fremad.

Det blev cleantech-virksomheden Battman Energy og investor Christian Vinther, der løb med hæderen og fremover kan kalde sig ’Årets Startup’ og ’Årets Investor’.

Årets Startup: Battman Energy

Battman Energy, en innovativ cleantech-virksomhed, har på kort tid skabt bølger i branchen med deres løsninger indenfor energi. Virksomheden fokuserer på bæredygtig energilagring og har allerede åbnet flere energiparker, bygget et stærkt team og sikret sig essentielle partnerskaber samt finansiering til at accelerere deres vækst.

”Battman Energy repræsenterer det bedste inden for cleantech. De har på imponerende vis udviklet teknologier, der bidrager til en grønnere fremtid og viser vejen for, hvordan startups kan kombinere innovation, realiserbarhed og bæredygtighed. Med INCUBA-prisen ønsker vi at fremhæve virksomheder, der både har høje ambitioner og et stort skaleringspotentiale, og det lever Battman Energy til fulde op til,” siger jurymedlem Jan Snogdal, partner i DLA Piper.

"Battman Energy inspirerer med deres innovative løsninger og deres evne til at skabe bæredygtig forandring. De er et forbillede for cleantech-sektoren, som sætter en vigtig vertikal i byen i spil, og en vigtig del af regionens startup-miljø,” tilføjer han.

Battman Energy deltog i finalen sammen med tre andre startups: Kanpla, Norfalk & Teitur Trophics.

BattMan Energy startede i INCUBA StartupLab i 2023, voksede hurtigt til 15 medarbejdere og udvidede til et større lejemål. I dag har de skabt deres eget kontorfællesskab med en stærk, selvstændig kultur – et perfekt eksempel på en succesfuld INCUBA-virksomhed, der har brugt rammerne til at skalere og udvikle sig.

Årets Investor: Christian Vinther

Christian Vinther er en erfaren investor med et skarpt øje for potentialet i tidlige startups. Han er tilknyttet fonden Founderment, som gør en stor indsats for at fremme Aarhus' startup-økosystem. Founderment har igennem årene støttet adskillige lovende startups og hjulpet dem med at nå deres vækstpotentiale.

”Christian Vinther har gjort en bemærkelsesværdig indsats for at løfte startups i regionen. Han udmærker sig ved sin evne til at identificere lovende virksomheder og hjælpe dem med at skalere til nye højder. Hans engagement i startup-miljøet og de investeringer, han foretager i Founderment, skaber betydelig værdi, ikke kun for de enkelte virksomheder, men for hele økosystemet,” siger jurymedlem Søren Grønbæk Nielsen, Associate Director i EIFO og afslutter:

”Valget af Christian Vinther som årets investor understøttes af de mange varme indstillinger med hans navn på, vi har modtaget fra startups, som han har hjulpet gennem årene.”

Christian Vinther deltog i finalen sammen med angel investorer Pernille Lynggaard Frandsen og Stefan Rosenlund.

Juryen bestod af en række aktører fra det aarhusianske startup-økosystem, der bringer både erfaring og ekspertise ind i bedømmelsen af de nominerede kandidater:

  • Jeppe Dørup, The Kitchen, Aarhus Universitet
  • Jan Snogdal, DLA Piper
  • Søren Grønbæk, EIFO (Danmarks Eksport- og Investeringsfond)
  • Lars Louring, DanBan (Danish Business Angels)
  • Mathias Tannebæk, Danske Bank
  • Sisse Melsen, The Link
  • Finn Bødtker, Erhvervshus Midtjylland
  • Jacob Mogensen, INCUBA