INCUBA Next er klar til åbning

Den nye tilbygning INCUBA Next på INCUBA Katrinebjerg er opført med et skarpt fokus på kvalitet og tilfører INCUBA 1.200 nye arbejdspladser målrettet vækstorienterede teknologivirksomheder, der også får adgang til en række attraktive fællesfaciliteter i form af tagterrasse, loungeområder, bistro, deli og konferencelokaler.

Forskerparken INCUBAs nye udviklingsmiljø står klar. Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard står med arkitektfirmaet ADEPT og ingeniørvirksomheden COWI bag opførelsen af det nye vartegn for it-byen og har overdraget nøglerne til den 18-etagers høje bygning til INCUBA, der snart vil åbne dørene for husets første virksomheder. Overdragelsen blev onsdag eftermiddag fejret ved en ceremoni i den nye tilbygning.

Håndtryk mellem A. Enggaard & INCUBA

INCUBA Next, som udvidelsen af INCUBAs eksisterende forskerpark i Katrinebjergkvarteret kaldes, løfter INCUBAs samlede antal kvadratmeter fra 13.500 til hele 35.500 og tilfører konkret INCUBA yderligere 1.200 kontorpladser. INCUBA Next er opført efter den anerkendte DGNB Guld-standard, og derudover er der i materialevalget prioriteret kvalitetsløsninger udover det sædvanlige for tilsvarende byggerier.

- Med INCUBA Next tager vi endnu et stort skridt mod fortsat at skabe de optimale rammer for vækstorienterede teknologi og software-virksomheder. Tilbygningen er ikke blot en fysisk udvidelse af vores kapacitet, men en strategisk investering i fremtiden, hvor vi kan tilbyde helt fantastiske rammer og faciliteter, der matcher virksomhedernes ambitioner. Vi er stolte af det stærke samarbejde, der har gjort det muligt at skabe et udviklingsmiljø i verdensklasse, som vi glæder os til at byde de første virksomheder velkommen i, forklarer Claus Svane Director of Real Estate, Lettings and Facilities & interim CEO i INCUBA.

Også hos A. Enggaard glæder man sig over projektet, som har været ganske særligt ifølge afdelingschef Jens Skinnebach:

- Vi er stolte over at have bidraget til en af landets mest innovative forskerparker med dette imponerende byggeri. Det er et projekt, vi altid vil huske tilbage på, både på grund af et helt eminent samarbejde med INCUBA og de store ambitioner bag. Det har givet os mulighed for at kæle for hver detalje og arbejde med materialer af absolut højeste kvalitet samt ikke mindst været med til at sikre den aftalte økonomi og aflevering til den aftalte tid, siger Jens Skinnebach.

INCUBA Katrinebjerg d. 9. oktober 2024

De første virksomheder rykker ind i oktober

Det nye innovative fyrtårn er skræddersyet til at huse scaleups med internationalt vækstpotentiale, softwarevirksomheder og udviklingsteams fra førende teknologi-mastodonter. Bygningen rummer en række attraktive fællesfaciliteter i form af tagterrasser med udsigt over hele bugten, loungeområder, bistro, deli og konferencelokaler samt en 4.000 kvadratmeter stor parkeringskælder.

Allerede i løbet af oktober rykker de første virksomheder så småt ind i de nye lokaler. Det gælder blandt andre softwarevirksomheden Kvantify, der ser frem til at blive en del af det innovative miljø:

- Økosystemet i INCUBA har en rigtig stor betydning for os, og vi har virkelig været glade for at have den tætte kontakt til andre virksomheder - både dem, der er samme sted som os, og dem som er lidt længere fremme i processen med at vokse som selskab, og vi kan lære af dem alle. Derfor ser både jeg, mine medstiftere og vores medarbejdere frem til at flytte ind i INCUBA Nexts lækre lokaler, hvor vi fortsat vil være en del af det software-økosystem, som arbejder på fremtidens teknologier, siger Nikolaj Zinner, co-founder & CQO i Kvantify

Foruden Kvantify har blandt andre Partisia, Scalgo, STMicroelectronics og Coana også meldt deres ankomst. Den officielle åbning af INCUBA Next finder sted den 21. november kl. 15, hvor der blandt andet inviteres til musik, bobler og rundvisning.

Tagterasse på 7. etage
  • 18 etager og 22.000 kvm., heraf 4.000 kvm parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. Herudover udvendige tagterrasser på i alt 1.400 kvm.
  • INCUBA Next er koblet på som en udvidelse af det nuværende INCUBA på Katrinebjerg, der i dag tæller ca. 60 virksomheder på 12.000 kvm., blandt andre Microsoft, Trackman, DXC Technology, Mindway AI, Databricks, Oscilla m.fl.
  • INCUBA Next er certificeret efter DGNB Guld-standarden
  • Bygningsdesign: AART Architects og ADEPT
  • Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S med AART Architects som arkitektfaglig konsulent
  • Totalentreprenør: A. Enggaard A/S med COWI og ADEPT som rådgivere
Konferencecenter på 18. etage
INCUBISTRO
Mødelokale på 7. etage
Tekøkken på 7. etage
Hall
Wayfinding