INCUBA-startup'en Kanpla henter 16. mio. kr. til at booste kantiners forretning

Mere end 95.000 brugere benytter den danske kantineplatform Kanpla, der netop har hentet 16 mio. kr. i en Seed-runde. Stifterne er med deres 21 år de yngste i Danmark til at rejse så stort et beløb. Nu skal pengene bruges på en ekspansion til bl.a. Norge, Holland og England.

Hvert år smider spisesteder som kantiner på uddannelsessteder og arbejdsplader enorme mængder mad ud. Derfor er det vigtigt for kantiner at have en klar forståelse for, hvordan de får mest ud af deres resourcer.

“Med data kan kantiner optimere deres forretning, da det giver dem mulighed for, på et oplyst grundlag, at tage beslutninger omkring mængden og typen af mad, de serverer. Det sparer både penge og minimerer madspild. Derudover er der et stort potentiale i at kunne kommunikere direkte til kantinens gæster igennem appen,” siger CEO og medstifter af Kanpla, Peter Bæch.

Overset marked med stort potentiale

Kanpla er en digital platform, der med sin app gør det nemt for kantinegæster at booke mødeforplejning eller betale for sin frokost eller take away uden at bruge frokostpausen på at stå i kø. Samtidig giver det kantinerne værktøjerne til at reducere manuelt arbejde og indsamle data om forbrugeradfærd- og tilfredshed, der kan forbedre kantinernes bundlinje og kundeoplevelsen.

I 2022 benyttede mere end 1.500 kantiner (og andre salgsteder) i Danmark platformen samtidigt med, at mere end 95.000 kantinekunder brugte appen. Det har fået den hollandske VC-fond henq til nu at blive en del af investorkredsen, der tæller etablerede erhvervsfolk som Coop-direktør, Kræn Østergaard Nielsen, og Astralis-investor, Lasse Guldsborg.

En del af StartupLab og INCUBA siden 2020

Efter at have samlet et advisory board med kompetente erhvervsfolk lancerede Kanpla deres app til kantiner i januar 2020 og i april 2021 rykkede virksomheden ind i INCUBAs StartupLab. Her har Kanplas fire unge stiftere været glade for de mange faciliteter, som INCUBA rummer. Herunder et tech-netværk med cirka 200 virksomheder specialiserede inden for IT og tech.

- Der er et fedt community og en masse fede virksomheder i INCUBA, som vi har nydt godt af at kunne sparre med. Vi har mødt en masse spændende mennesker og mentorer, og vi har blandt andet fået en anden stor investering tidligere på vores rejse ved et pitch-event, som blev afholdt af en af virksomhederne i bygningen, fortæller Peter Bæch.

Kanpla voksede dog hurtigt ud af INCUBA StartupLab og blev en almindelig INCUBA-virksomhed med hele 23 ansatte på meget kort tid.

- Når jeg tænker på vores tid hos INCUBA er det første jeg tænker på den store grad af bekvemmelighed. Der er styr på tingene med reception, mødelokaler, papir i printeren - altsammen ting, som gør, at vi kan fokusere på at drive vores forretning. Beliggenhed har også betydet super meget for os, vores dagligdag og vores rekruttering. Og sidst men ikke mindst tænker jeg på menneskene. Først og fremmest er INCUBA-folkene søde og rare til at hjælpe, men vi har også et stærkt fællesskab med mange af de andre virksomheder her. Både Whistleblower Software, Capsule, Cand, Gamescorekeeper og Reshopper har vi f.eks. haft et godt forhold til og gode muligheder for sparring og vidensdeling, afslutter Peter Bæch.

Stort tillykke med succesen til hele Kanpla-team'et skal der lyde fra hele INCUBA.

Læs mere om Kanpla.

  • Det yngste founderteam i Danmark til at rejse en seed-runde i denne størrelse
  • Teamet er vokset fra 10 til 23 medarbejdere
  • Fået 95K brugere på platformen og over 500 salgsteder, kantiner køkkener mm.
  • Etableret Kanpla som den førende løsning indenfor digitalisering af kantiner med fokus på den digitale kunderejse
  • Startet samarbejder med flere af de største kantineoperatører og virksomheder i Danmark med 1500 salgsteder på systemet
  • Nomineret til EY Entrepreneur of the year for anden gang