Velkommen til Partisia som første virksomhed i INCUBA Next

Katrinebjerg får et nyt vartegn, når INCUBA over de kommende år udvider med 20.000 hypermoderne kvadratmeter til vækstorienterede teknologivirksomheder midt i byens IT- og innovationsmiljø. Det nye hus får navnet INCUBA Next og målrettes scaleups og udviklingsteams fra større teknologivirksomheder. INCUBA Next kobles på det eksisterende INCUBA Katrinebjerg, der i dag huser omkring 70 IT-virksomheder og startups på 12.000 kvm. Virksomhedsmiljøet ligger i området IT-byen Katrinebjerg, der også er hjemsted for bl.a. Aarhus Universitets IT-uddannelser- og forskning.

I sommeren 2022, omtrent to år før tilbygningen står færdig, har den første virksomhed netop sat sin underskrift på et domicil i INCUBA Next. Og hvilken første virksomhed! Vi glæder os utroligt meget til at byde velkommen til Partisia. Eller rettere og mere præcist: Vi glæder os til at byde ”på gensyn” til virksomheden, da Partisia i forvejen og siden 2018 har til huse i INCUBA Katrinebjerg.

Partisia er en IT-virksomhed, som er både pioner og verdensførende inden for kommerciel brug af Secure Multi-Party Computation (MPC). IT-virksomheden er stiftet af nogle af verdens førende kryptografer og har leveret state-of-the-art sikkerhedsløsninger baseret på MPC på tværs af industrielle og finansielle løsninger siden 2008.

Men Partisia har vokseværk. IT-virksomheden vækster og står derfor overfor en udvidelse, og samtidig ønsker Partisia at blive i miljøet på INCUBA Katrinebjerg. Derfor flytter de ind i tilbygningen INCUBA Next, hvor virksomheden skal bo flot og højt på 12. etage, når bygningen står klar i sensommeren 2024. I dag er Partisia 35 medarbejdere, som for øjeblikket er travlt optaget af arbejdet med Danmarks Statistik om virtuelt at samkøre danske registre for bedre og mere effektivt analysearbejde:

”Den form for fortrolighed åbner for nogle helt nye muligheder, og det gør også, at vi udvider forretningen. Af samme årsag har vi skrevet under på en aftale om leje af 12. etage i INCUBA Next,” fortæller CEO i Partisia, Kurt Nielsen.

Partisia sikrer fremtiden i INCUBA Next

Igennem mere end 30 år har INCUBA været mødestedet for ambitiøse og videnstunge iværksættere, og tilbygningen af INCUBA Next er et naturligt næste skridt i indsatsen for at understøtte vækstlaget.

For CTO Peter Frandsen er miljøet i INCUBA og nærheden til Aarhus Universitet altafgørende for Partisia. Det er derfor et ønske, der går i opfyldelse, når virksomheden udvider sine kvadratmeter i netop INCUBA Next og dermed bliver på Katrinebjerg: ”Det er vigtigt for os i fremtiden at have ét samlet kontorfællesskab, hvor vi kan mødes og udveksle idéer. Det skal vi gøre et sted, der ligger rigtig tæt på Aarhus Universitets IT-miljø på Katrinebjerg, hvor vi har et tæt samarbejde med rigtig mange forskere,” siger han.

I INCUBA Next kan de største af virksomhederne netop forblive en del af miljøet, samtidig med, at INCUBA skaber en ideel ramme for vækstvirksomheder, der har gavn af at være tæt på andre entreprenante virksomheder samt hele forskningsmiljøet:

”Vi er meget glade for at få underskriften fra Partisia. Det vidner om, at der er behov for et endnu større miljø til at favne de tech-startups, som vi ser vokse sig større og blive til scaleups, som skal have endnu større rammer,” siger adm. direktør i INCUBA, Mai Louise Agerskov og uddyber:

”Underskriften fra Partisia vidner også om, at der er et generelt behov hos scaleups for, at de gerne vil blive i miljøet sammen med andre ligesindede virksomheder og tæt på universitetet. INCUBA har en vigtig opgave i at favne det behov, både med fysiske rammer, men i høj grad også med community, netværk og matchmaking indenfor miljøet,” afslutter hun.

INCUBA Next omfatter 22.000 kvm. fordelt på 18 etager, 4.000 kvm. parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. Tilbygningen får desuden også tagterrasser på 1.400 kvm, restaurant, café, store fællesområder og får endelig med sin højde på 76 meter en af byens bedste udsigter over hele bugten.

Fakta om INCUBA Next

  • 18 etager og 20.000 kvm, heraf 2.000 kvm parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. På de to øverste etager etableres møde- og konferencefaciliteter.
  • Herudover anlægges udvendige tagterrasser på i alt 1.400 kvm.
  • Huset bliver med en højde på op imod 80 meter synligt fra det meste af Aarhus.
  • INCUBA Next projekteres som bæredygtigt byggeri med DGNB-guldcertificering
  • Byggestart: April 2022
  • Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S med AART Architects som arkitektfaglig konsulent
  • Entrepriseform: Totalentreprise