INCUBA-pris jurymedlem Poul Nielsen: ”Startups skaber mere værdi og det skal hyldes”

Poul Nielsen, regionsdirektør i Danske Bank, er som en del af juryen med til at vælge vinderne af ”Årets Startup” og ”Årets Investor” til INCUBA-prisen 2022. Danske Bank har været én af bærende kræfter bag Aarhus Investor Summit, hvor prisen uddeles, siden summit’ens begyndelse. Med Poul Nielsen som repræsentant er Danske Bank med til at hylde de mest innovative startups og fremsynede investorer.

Og hyldes, dét skal de. Danske Bank har siden lanceringen af bankens ”Growth”-program for startups i 2016 udviklet det løbende til i dag at have dedikerede Growth-rådgivere i hele Norden og medvirkede til etablering af theHub.io, hvor mere end 10.000 start-ups har oprettet profil til rekruttering og funding. Derfor var det naturligt at være med i Aarhus Investor Summit sammen med INCUBA fra starten.

”Det er vigtigt, at vi udnytter de idéer og kompetencer, der er i et stærkt startupmiljø. Vi mener, at startupmiljøet skærper de etablerede virksomheders konkurrencekraft og giver store muligheder for samarbejde,” siger Poul Nielsen og tilføjer:

”Når der kommer en ny virksomhed og lægger billet ind på en del af deres marked, så er de etablerede virksomheder også nødt til at udvikle sig eller samarbejde med de nye startups, og på den måde skabes der mere værdi samlet set. Derfor er det første jeg tænker på, når jeg hører ordet ”INCUBA-prisen” da også både initiativ og udvikling.”

For at vinde prisen som årets startup er det for Poul Nielsen udslagsgivende, at virksomheden er med til at vise vej og er en inspiration for andre startups, mens årets investor skal kunne fungere både som investor og mentor for startups:

”Årets investor er en person, som ser muligheder i et samlet startupmiljø i lige så høj grad som den enkelte investering. På den måde anvender vi både viden og ressourcer på tværs af startupmiljøet,” siger Poul Nielsen.

I år er der nomineret hele otte dygtige investorer til prisen som ”Årets Investor”. Se dem her.

INCUBA-prisen inspirerer til vækst

INCUBA-prisen har til formål at fremhæve de investorer og startups, som i særlig grad er med til at tage økosystemet til næste niveau.

”Startups skaber mere værdi og det skal hyldes. Derfor finder jeg det vigtigt, at vi som samfund inspirerer til både at etablere, investere og interessere sig for vækstvirksomheder og startups. Vi så sidste år, at INCUBA-prisen skabte omtale og interesse for virksomhederne og investorerne. Det er stærkt, at vi gennem prisen kan hylde og fremhæve nogle gode investorer og startups,” siger jurymedlem Poul Nielsen, Regionsdirektør i Danske Bank og tilføjer:

”Men vi har også brug for investorer. Investorer er med til at formidle risikovillig kapital, men endnu vigtigere er det, at de deler deres viden og indsigt med virksomhederne, som formår at skabe genveje til deres næste niveau i vækstrejsen.”

Tusind tak til Poul Nielsen for at dele sine tanker om årets INCUBA-priser, som uddeles til Aarhus Investor Summit på Aarhus Rådhus den 6. oktober. Se hvilke startups og investorer, der er nomineret til priserne her.