Glædelig jul, Kvantify – og velkommen i INCUBA Next!

Medarbejderne hos Kvantify fik sig både en overraskelse og et glas champagne til at starte deres årlige juleafslutning. Co-founder og CEO Hans Henrik Knudsen kunne nemlig annoncere, at de om to år kan fejre selvsamme juleafslutning i virksomhedens nye domicil på 11. etage i INCUBA Next.

Kvantify har været en del af udviklingsmiljøet på INCUBA Katrinebjerg siden 1. marts 2022, hvor startup-virksomheden startede med at sidde otte personer i deres Aarhus-afdeling. Her otte måneder senere har Kvantify allerede 27 medarbejdere på INCUBA Katrinebjerg. Det er blot en lille indikation på den fantastiske vækstrejse, virksomheden er på. Senest har Kvantify fået tilført et samlet tocifret millionbeløb fra flere danske investorer. Bl.a. fra venturefonden 2XN Ventures, der satser på investeringer i kvanteteknologi, hvilket netop er Kvantifys kernekompetence. Co-founder og CEO Hans Henrik Knudsen og resten af teamet ser frem til at fortsætte rejsen i INCUBA Next:

”Vi er i dag flere end 30 ansatte, der udvikler programmer til de nye computere, der med anvendelse af avanceret kvantemekanik kommer til at løse problemer og opgaver, som vi i dag ikke er i nærheden af at kunne tackle,” forklarer Hans Henrik Knudsen, den ene af tre grundlæggere af Kvantify og tilføjer:

”Vi er meget stolte over at have samlet et af de stærkeste Quantum Computing hold i Europa, og med både ny kapital og nyt domicil i INCUBA Next kan vi fortsætte vores positive udvikling. I INCUBA Next fortsætter vi med at være en del af et stærkt tech-miljø på Katrinebjerg samtidig med, at vi er tæt på de klogeste hoveder på Institut for Datalogi. Vi er spændte på, hvad fremtiden bringer for os og kvanteøkosystemet i Danmark."

I INCUBA Next har de største af virksomhederne på INCUBA Katrinebjerg netop mulighed for at forblive en del af miljøet. Her er det INCUBAs mission at skabe ideelle rammer for vækstvirksomheder, der har gavn af at være tæt på andre entreprenante virksomheder samt hele forskningsmiljøet:

”Vi er meget glade for at få underskriften fra Kvantify, som er en videnstung virksomhed med udspring fra Aarhus Universitet, som er i front på deres felt - og dermed i kernemålgruppen for INCUBA,” siger Claus Svane, Director of Real Estate, Lettings & Facilities.

Adm. dir. for INCUBA Mai Louise Agerskov tilføjer:

”Underskriften fra Kvantify bekræfter os endnu engang i, at der et behov hos scaleups for at blive i miljøet sammen med andre startups, scaleups, udviklingsteams fra større virksomheder og tæt på universitetet. På den måde har virksomhederne lettere ved at tiltrække de rette talenter og blive synlige for de mest ambitiøse investorer. Vi har i INCUBA en vigtig opgave i at favne det behov, både med fysiske rammer, men i høj grad også med community, netværk og matchmaking indenfor miljøet,” afslutter hun.

INCUBA Next omfatter 22.000 kvm. fordelt på 18 etager, 4.000 kvm. parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. Tilbygningen får desuden også tagterrasser på 1.400 kvm, restaurant, café, store fællesområder og får endelig med sin højde på 76 meter en af byens bedste udsigter over hele bugten.

Læs mere om Kvantify her.

Billede: Nikolaj Zinner, Co-founder & CQO, Allan Grønlund, Co-founder & Head of Algorithms, Hans Henrik Knudsen, Co-founder & CEO og Claus Svane, Director of Real Estate, Lettings & Facilities, INCUBA

Fakta om INCUBA Next

  • 18 etager og 22.000 kvm., heraf 4.000 kvm parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. Herudover udvendige tagterrasser på i alt 1.400 kvm.
  • INCUBA Next kobles på som en udvidelse af det nuværende INCUBA på Katrinebjerg, der i dag tæller ca. 60 virksomheder på 12.000 kvm., blandt andre Norlys og Concordium.
  • INCUBA Next projekteres som bæredygtigt byggeri med DGNB-guldcertificering
  • Byggestart: April 2022
  • Færdiggørelse: Medio 2024
  • Bygningsdesign: AART Architects og ADEPT
  • Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S med AART Architects som arkitektfaglig konsulent
  • Totalentreprenør: A. Enggaard A/S med COWI og ADEPT som rådgivere

Læs mere om INCUBA Next her