April 2024
 

Startups og scaleups i INCUBA melder klar til opsving

Efter et par økonomisk hårde år viser en INCUBAs IMPACT-analyse, at startups og scaleups i INCUBA fik en blød landing i 2023 og melder klar til opsving og vækst i 2024.

I kølvandet på en generel nedgang inden for iværksætteri kunne aarhusianske startups og scaleups hos INCUBA notere en stabil fremgang i 2023. I den årlige IMPACT-analyse, der blev færdiggjort i starten af 2024 blandt virksomhederne i INCUBA a/s, rapporterer mange af de adspurgte founders og CEOs om positiv vækst og en optimisme for 2024.

”Vi er meget glade for at konstatere, at virksomhederne generelt har demonstreret gode, stabile resultater i 2023. Virksomhederne har ikke alene oplevet en øget omsætning sammenlignet med foregående år – de rapporterer også om stabile driftsresultater, de konsoliderer og melder klar til opsving,” siger Mai Louise Agerskov, adm. direktør i INCUBA a/s.

Læs mere

Grobund for samarbejde mellem virksomhederne i INCUBA

Resultaterne fra IMPACT-analysen for 2023 viser også, at cirka halvdelen af virksomhederne har været involveret i tværgående samarbejdsprojekter i løbet af året. Disse har spændt over forskellige vertikaler, herunder IT & tech med en særlig vægt på cybersikkerhed, men også inden for medtech og IT. Et konkret eksempel på denne samarbejdsånd er den vellykkede partnerskabsrelation mellem medtech-virksomheden Cystotech og rådgivningsvirksomheden Evnia.

Stærk kobling mellem Aarhus Universitet og virksomheder

Den stærke forbindelse mellem Aarhus Universitet og virksomheder i INCUBA fortsat er et bærende element. IMPACT-analysen viser, at 59 % af virksomhederne i INCUBA har samarbejdet med universitetet i det forgangne år. Et eksempel på samarbejde er mellem spinout-virksomheden Partisia og Institut for Datalogi. Den tætte forbindelse mellem Aarhus Universitet og INCUBAs virksomheder giver ikke kun en stærk forsknings- og innovationsplatform, men er også med til at skabe vækst og udvikling inden for flere sektorer.

Nye kræfter til INCUBA StartupLab, investorer og mentorer

Med mere end 15 års erfaring inden for innovation og iværksætteri er Jacob Mogensen blevet en del af INCUBA som Director of Acceleration & Investor Relations med et stort ønske om at gøre miljøet endnu stærkere. Jacobs vision hænger fint sammen med den øgede opmærksomhed på INCUBA StartupLab, der allerede nu tilbyder nye mentorer og ressourcer til iværksættere. Også Aarhus Investor Summit 2024 den 3. oktober vil være en katalysator for denne vision, hvor investorer får mulighed for at opdage og støtte de mest lovende startups og tech innovation.

Velkommen til Karla: Ny virksomhed i INCUBA StartupLab

StartupLab-virksomheden Karla vil udnytte potentialet af generativ AI. On-page informationssøgning er i dag ofte associeret med friktioner og ventetid. Så snart man forlader Google, og besøger en hjemmeside, kan det være særdeles vanskeligt at fremsøge præcis det indhold, man leder efter. Dén friktion vil StartupLab-virksomheden Karla nu gøre til fortid med sine intelligente søgeværktøjer, der giver brugere mulighed for at chatte sig frem til produkter og informationer i stedet for at klikke efter dem.

Er du vores nye Finance Director?

Til at drive den finansielle agenda i forretningen er vi på udkig efter en Finance Director til en bred rolle i INCUBA, der bl.a. indebærer ansvar for den daglige drift i økonomifunktionen samt for at sikre optimering og forbedring af arbejdsprocesser. Strategiske opgaver består primært af økonomiske oplæg for direktion og bestyrelse i forbindelse med f.eks. investerings- og finansieringsspørgsmål, herunder business case beregninger på mulige udvidelser og finansiering.


Gin & Tech bygger bro mellem startups og økosystem

Fire gange årligt får startups fra det aarhusianske økosystem mulighed for at trykteste deres virksomhed for investorer, mentorer, CEOs og founders i INCUBAs netværk til pitch-eventet Gin & Tech. Her pitcher op til ti forskellige early-stage startups deres koncepter, produkter og løsninger for publikum, hvorefter alle deltagerne får mulighed for at netværke, dele viden og få nye kontakter. Til årets første Gin & Tech pitchede syv startups for cirka 100 nøglepersoner fra INCUBAs netværk. Én af dem var StartupLab-virksomheden Phonestamp.

Kommende eventsGIN & TECH

Vil du dele ud af viden, erfaringer og netværk til early-stage startups og founders videre? Kom til Gin & Tech i INCUBA, hvor startups pitcher for bl.a. mentorer og investorer.

Læs mere

Aarhus Investor Summit

Aarhus Investor Summit is an event bringing together angel investors, VCs and family offices from all over Denmark and abroad with a shared interest in early stage startups.

Læs mere

Øvrige nyheder

Iværksætter-team skaber engagerende web-indhold til virksomheder med innovativ AI-teknologi
Ny INCUBA StartupLab-virksomhed Cernel er klar med en digital løsning, der muliggør automatisk generering af produktbeskrivelser og webindhold, der sparer virksomheder for både tid og ressourcer. Læs mere

Reevela lader dig købe drømmeinteriøret ved første øjekast
StartupLab-virksomheden Reevela tilbyder en unik, digital platform, der forvandler lokationer som hoteller og restauranter til interaktive showrooms, der lader besøgende gå på opdagelse i deres drømmeinteriør og giver dem mulighed for at købe det på stedet. Læs mere

INCUBA Next udnævnt som "Årets Ejendomsprojekt" ved AAREN Awards
INCUBA Next vandt prisen som "Årets Ejendomsprojekt" ved årets AAREN Awards arrangeret af Aarhus Real Estate Network bl.a. for sit fokus på dynamisk og fleksibel arkitektur og det faktum, at projektet løfter Aarhus. Læs mere