Re-Sit introducerer et grønnere alternativ til den traditionelle festivalstol

Sommerens festivaler byder hvert år på utallige glade gæster, god musik og kolde fadøl. Dog fører de desværre også til et væld af efterladte festivalstole, der ender med at gå til spilde. Dét vil startup-virksomheden, Re-Sit, fra INCUBA StartupLab nu ændre på via deres cirkulære udlejningssystem, der skal danne grobund for en grønnere og mere ansvarlig fest i fremtiden.

Re-Sit er en startup-virksomhed, der gennem et cirkulært udlejningssystem for genbrugelige festivalstole fokuserer på at skabe mere bæredygtige festivaler i fremtiden. Konkret stræber virksomheden efter at mindske den store mængde af efterladt campingudstyr og det omfattende ressourceforbrug, der normalt er forbundet med oprydningen efter store udendørsarrangementer.

Virksomheden tilbyder en praktisk løsning, hvor kunder kan afhente og aflevere deres stole ved arrangementet, de er til. Og når de returnerer stolene, får de deres pant tilbage og stolene bliver gjort klar til deres næste begivenheder. Til sidst, når stolene ikke kan mere, sørger virksomheden for at genanvende materialerne, hvilket bidrager til bæredygtig praksis.

Daniel Clausen, der både er co-founder og CEO af virksomheden forklarer, at det lige nu er ham, der selv sidder med alle hattene på i virksomheden. Dermed styrer han alt fra økonomi og regnskab til leverandørkontrakter, kundekontakt og produkt- & systemudvikling.

Af den grund sætter han stor pris på for nyligt at været blevet en del af et Innofounder-forløb, der har givet ham mulighed for at arbejde fuldtid på sit projekt. Han har dermed fået nye rammer i INCUBA Katrinebjerg, hvilket han er særdeles tilfreds med:

”INCUBA tilbyder en ideel platform for startups med adgang til kvalificeret rådgivning og sparring. Derudover arrangerer de også en bred vifte af netværksskabende aktiviteter, for eksempel i form af events, som alle er med til at skabe værdi og støtte op om startups og et særligt værdifuldt netværk, der tilbyder den nødvendige ekspertise, rådgivning og adgang til funding og kapital, der kan være med til at accelerere min virksomheds rejse,” forklarer han.

Virksomheden opnåede sidste år en udlejnings retur-rate på 97% under et test set-up, virksomheden havde med til VIG Festival 2023. En festival, virksomheden gæster igen i år, hvor den medbringer dine Re-Sit stole og det nye udlejningssystem.

I år er målet dog ikke at komme ud på alverdens arrangementer: ”Håbet er at opbygge et backend-system, der kan bære konceptet og at færdigudvikle vores Re-Sit stol,” forklarer han og uddyber, at festival-aftaler kan være en længere proces at få i hus.

Line Hove Sørensen & Daniel Clausen, co-founders af Re-Sit, INCUBA Katrinebjerg