Tech-startup Siana revolutionerer Predictive Maintenance med AI

I en verden, hvor produktionsstop kan være ødelæggende for virksomheder, har Siana fundet en innovativ løsning ved at anvende AI til predictive maintenance. Co-founders Mads Gliemann og Claes Zacho deler deres rejse hos INCUBA og hvordan det har styrket deres vækst og netværk.

Siana, der har været en del af INCUBA siden marts 2022, har specialiseret sig i at hjælpe produktionsvirksomheder med at effektivisere vedligeholdelsesprocesser ved at undgå uventede produktionsstop. Ved hjælp af deres AI-baserede predictive maintenance teknologi, kan de forudsige fejl og nedbrud i kritiske maskiner som motorer, pumper, gear og lejer.

Claes Zacho og Mads Gliemann, begge med en baggrund som diplomingeniører i forretningsudvikling (BDE) fra Aarhus Universitet i Herning, har arbejdet intenst med deres virksomhed siden 2019.

Ved hjælp af sensorteknologi og machine learning har Siana skabt en løsning, der automatisk monitorerer produktionsmaskiners tilstande og forudsiger fejl eller nedbrud. Løsningen muliggør planlægning af samt udførelse af vedligeholdelse, før skaden sker, og bidrager på den måde til øget produktivitet ved at minimere driftsnedbrud og forlængelse af maskinens levetid.

Løsningen medvirker desuden til at minimere ressourceforbrug, risiko for ulykker og øge energieffektivitet på produktionen. I forbindelse med den grønne dagsorden kan brugen af Sianas produkt føre til reduktion af CO2-udledning og spild eller affald grundet fejlproduktion.

Siana har ikke kun markeret sig med deres innovative produkt, men har også bevist deres relevans ved at modtage flere legater fra Innovationsfondens Innobooster-program. Derudover er Siana blevet nomineret til Årets Startup både i 2022 og 2023 ved INCUBA-prisuddelingen.  

Siana & INCUBA: En central del af virksomhedens fundament

En central del af Sianas fundament er deres tilknytning til INCUBA. Co-founders Mads og Claes fremhæver, at de ikke kun benytter INCUBAs faciliteter, men også deltager aktivt i arrangementer, herunder netværksarrangementer, der har styrket deres forbindelser til andre startups, scaleups og etablerede virksomheder.

De fremhæver den værdifulde adgang til et bredt netværk og det inspirerende miljø i INCUBA Katrinebjerg. At have IT-universitetet lige på den anden side af vejen har også vist sig at være en fordel, især når det kommer til rekruttering af talent.

Startfasen hos INCUBA var afgørende for Sianas udvikling. Fra at være i udviklingsfasen har de nu lanceret deres produkt og beviser, at det skaber værdi for deres kunder. Nu arbejder virksomheden på en fundingrunde og ser frem til at tage deres innovative løsning til nye højder.

"INCUBA er superfedt, især når man starter i f.eks. StartupLab. Det har været meget givende for os at blive en del af et fællesskab," siger Claes Zacho. De ser også værdien af at være omgivet af andre startups, samt de muligheder og ressourcer, som INCUBA og IT-universitetet bringer til bordet.

For Siana er INCUBA ikke kun et sted at arbejde, men en platform for vækst, samarbejde og konstant læring.

Se en video med Siana til Aarhus Investor Summit 2023 her: