INCUBA StartupLab'er SkipConnect knytter bånd mellem data science studerende og virksomheder

StartupLab-virksomheden SkipConnect, der startede i 2022, har som ambition at hjælpe studerende med interesse for data science. De studerende får hjælp til at knytte bånd til virksomheder, som på den anden side har brug for hjælp til at analysere deres data.

De to co-founders af SkipConnect, Thomas Lykke Rasmussen og Mads Emil Marker Jungersen, studerer begge datavidenskab. I 2021 tog de på et udvekslingsophold til Syd Korea og opdagede, at de havde en fælles interesse for data science og deep learning. Dog savnede de begge muligheden for at få fuldt ejerskab over de mange data science-opgaver. I dag gør begge founders en dyd ud af at hjælpe studerende med at finde virksomheder og omsætte teori til praksis.

SkipConnect specialiserer sig i deep learning. Deep learning er en teknologi baseret på konfiguration af algoritmer, som simulerer menneskelig intelligens. Normalt kræver det menneskelig forståelse for at forstå f.eks. tale, genkende billeder eller træffe beslutninger, men SkipConnect bruger teknologien bag deep learning og kunstig intelligens til at optimere virksomhedernes software og opnå en dybere forståelse af virksomhedens data.

”Et eksempel på en kunde er virksomheden Siana. Siana benytter machine learning til at hjælpe produktionsvirksomheder med at vedligeholde deres maskiner. Her har vi undersøgt og optimeret deres nuværende datapipeline samt inkorporeret nogle af de nyeste metoder inden for kunstig intelligens. Derudover hyrer vi data-interesserede studerende som konsulenter til at hjælpe virksomheder med at få det bedste ud af deres data,” fortæller Thomas Lykke Rasmussen.

SkipConnect blev en del af INCUBA StartupLab i 2022: ”I forbindelse med at vi har fået vores første kontor, har det givet os de nødvendige omgivelser og plads til, at vi kan få løst de opgaver, vi bliver stillet. Desuden har INCUBAs StartupLab gjort, at vi har haft mulighed for at deltage i en række spændende events som f.eks. Gin & Tech og Aarhus Investor Summit. De to events har givet os muligheden for at øve vores pitch-færdigheder, som har udmøntet sig i nogle nye kunder,” siger Thomas Lykke Rasmussen. Den ene co-founder fortæller også, at pladsen i INCUBAs StartupLab har budt på udbytterig sparring og hjælp fra andre virksomheder med flere år på bagen.

Branchen for data science og deep learning er i stor udvikling og derfor ser SkipConnect frem til et år med vækst: ”I løbet af 2022 har vi både stiftet virksomheden samt testet vores koncept. Vi skal derfor fortsætte vores rejse og løse flere opgaver, udvikle vores virksomhed og få aktiveret endnu flere dygtige data science-interesserede talenter,” siger Thomas Lykke Rasmussen.

Læs mere om SkipConnect her.