De tre finalister til INCUBA-prisen 2023 som ”Årets Investor”

Hvert år hylder INCUBA de mest dedikerede investorer, der støtter og guider startups på deres vej mod succes. I år er tre dygtige finalister blevet udvalgt til prisen for Årets Investor i Region Midtjylland. Her er et nærmere kig på de tre finalister:

Founderment repræsenteret ved Investment Director Christian Vinther

 • Christian Vinther har en imponerende baggrund inden for startup-økosystemet, der strækker sig over mere end et årti. Han har ikke kun arbejdet aktivt i forskellige startups, men har også delt sin erfaring med flere hundrede tidlige startups.
 • Christian har tidligere arbejdet i Danish Business Angels, hvor han rådgav både startups og business angels om kapitaltiltrækning i de tidlige faser.
 • Hans indsats strakte sig også til Silicon Valley, hvor han brugte fire år på at hjælpe danske startups med at navigere i dette dynamiske økosystem og opbygge nødvendige netværk.
 • I dag er Christian en afgørende del af Founderment, en aktiv fond, der investerer især i aarhusianske startups.
 • Founderment har etableret sig som en lokal early-stage VC, der især støtter founders af teknologidrevne startups. Founderment har desuden Anders Holch Povlsen i ryggen gennem fonden Heartland.

Claus Hansen

 • Claus Hansen er en bemærkelsesværdig investor, der har specialiseret sig i at støtte videnstunge startups inden for sundhedssektoren. Med sin baggrund inden for denne industri bringer han uvurderlig ekspertise og erfaring til bordet.
 • Claus er kendt for at engagere sig aktivt i iværksættermiljøet og dele generøst ud af sin viden. Han har fundet sin niche og gør en betydelig forskel i de tidlige faser for de startups, han støtter.
 • Hans dedikation og fokus på sit specifikke område gør ham til en inspirerende investor, der hjælper startups med at vokse og trives.
 • Claus er også kendt for sin aktive deltagelse i Aarhus' startupscene, hvor hans råd og perspektiver bliver værdsat, og hvor han inspirerer andre med sin viden og erfaring. Når Claus taler og rådgiver, bliver der lyttet og taget seriøst, hvilket yderligere understreger hans betydning som en fremtrædende investor i iværksættermiljøet.

Pernille Lynggaard Frandsen

 • Pernille Lynggaard Frandsen er en bemærkelsesværdig investor og bestyrelsesmedlem, der har modtaget anerkendelse som en af "10 kvindelige investorer, der inspirerer" i 2023.
 • Hendes engagement i iværksætteri blev styrket af hendes familiens iværksætterbaggrund, hvor hun så en virksomhed vokse fra kælderen til en trecifret millionomsætning.
 • Efter en lang karriere inden for familievirksomheden valgte Pernille at skifte kurs og blive aktiv investor.
 • Hun bringer kapital, netværk, ekspertise og rådgivning til iværksættere på forskellige stadier af deres virksomhedsrejse og investerer i virksomheder som Roccai og Thea Tools.
 • Pernille fokuserer på teamets energi og tror på, at det gode kemi mellem founders og investoren er afgørende for langsigtede resultater.

Disse tre finalister i kategorien Årets Investor ved INCUBA-prisen 2023 repræsenterer dedikationen og lidenskaben, der er afgørende for at støtte og forme fremtidens startups. Deres indsats som mentorer og investorer bidrager til at skabe en blomstrende iværksætterkultur i Danmark, og de er alle værdige kandidater til denne prestigefyldte pris.

Jan Snogdal, jurymedlem i bedømmelsen af Årets Investor ved INCUBA-prisen 2023, udtalte følgende om de tre finalister og deres imponerende kvalifikationer:

"Det er en fornøjelse at kunne bekræfte, at vores tre finalister opfylder de kriterier, der kræves for at blive betragtet som bemærkelsesværdige investorer i iværksættermiljøet i regionen. Disse investorer har vist sig som aktive og dedikerede støtter af startups, og de fungerer som inspirationskilder for andre investorer og iværksættere. Deres dygtighed som mentorer og supportere har været afgørende for udviklingen og væksten af de virksomheder, de har investeret i. Vi er stolte af at have investorer som disse i økosystemet, og de er alle stærke kandidater til at blive Årets Investor ved INCUBA-prisen 2023."


Læs mere om INCUBA-prisen

Det er værd at bemærke, at vigtige nøglepersoner fra det aarhusianske økosystem har vedtaget og er en del af juryen for INCUBA-prisen 2023. Juryen består af en bred gruppe eksperter og ledere inden for erhvervslivet og investeringsverdenen:

 • Jakob Vangsøe Hansen, Erhvervsdirektør, Danske Bank: Som en afgørende aktør i den danske finansielle sektor bringer Jakob Vangsøe Hansens ekspertise i økonomi og erhvervsudvikling en dyb forståelse af, hvad der kræves for at fremme væksten af lovende startups.
 • Benjamin Hoffmann, Partner, Potter Clarkson: Benjamin Hoffmann, som er partner i et førende advokatfirma, bidrager med sin viden om juridiske aspekter inden for iværksætteri og immaterielle rettigheder, hvilket er afgørende for startups i deres rejse mod succes.
 • Lars Louring, Investor Relations Manager, Danish Business Angels: Lars Louring bringer et vigtigt investeringsperspektiv til juryen, da han repræsenterer Danish Business Angels.
 • Søren Boel Pedersen, Manager, Business Aarhus: Søren Boel Pedersen repræsenterer Aarhus Kommunes erhvervsafdeling og bringer med sig en dybdegående forståelse af byens økonomiske udvikling og områdets erhvervsliv.
 • Søren Grønbæk Nielsen, Business Development Manager, EIFO: Søren Grønbæk Nielsen er Business Development Manager hos EIFO, hvilket er centralt for at styrke væksten af danske startups gennem finansiering og rådgivning.
 • Jan Snogdal, Partner, DLA Piper: Jan Snogdal er partner i DLA Piper, et internationalt advokatfirma, og har gennem sit virke været med sin juridisk rådgivet mange forskellige startups og scaleups.
 • Mai Louise Agerskov, CEO, INCUBA: Som CEO for INCUBA har Mai Louise Agerskov en omfattende indsigt i inkubationsmiljøet og forståelsen af, hvad der kræves for at hjælpe startups med at opnå succes.

Med disse nøglepersoner i juryen er INCUBA-prisen 2023 vurderet og valgt af et panel af eksperter med forskellige kompetencer og perspektiver, der tilsammen sikrer, at den mest bemærkelsesværdige investor får den anerkendelse, han/hun fortjener.