3PART på INCUBA Navitas arbejder for den grønne omstilling 3.0

De industrielle designere og ingeniører hos 3PART arbejder hver dag som brobyggere mellem idémagere, producenter og markedet. I nogle projekter designer 3PART produkter, som skubber udviklingen i samfundet fremad – i andre projekter revitaliserer hardtech-virksomheden gamle brands ved at tage teknologi og design ind i det nye årtusinde.

3PART har siden etableringen af virksomheden i 2003 været med til at udvikle mange produkter, som har skubbet til en udvikling. Særligt produkter, som har afhjulpet flere store samfundsmæssige udfordringer, f.eks. indenfor velfærdsteknologi (hjælpemidler til handicappede og ældre, hospitaler og plejehjem) og energisektoren, hvor bl.a. virksomheder som Vestas, Danfoss og Grundfos står på listen af årelange gode samarbejdspartnere.

Helt aktuelt arbejder 3PART med grøn omstilling og energioptimering i samarbejde med en række danske og internationale virksomheder. Bl.a. Visblue, der er udsprunget fra Aarhus Universitet samt soltags-virksomheden Ennogie, og ikke mindst Everfuel, der er i fuld gang med at rulle et netværk af Power to X tankstationer ud i Europa.

Men 3PART arbejder ikke kun med morgendagens grønne produkter. Hardtech-virksomheden giver også nyt liv til gamle, hæderkronede brands. 3PART været nemlig også været ansvarlige for at give det danske motorcykelmærke Nimbus en renæssance efter hele 60 års pause. Og det er ikke med en larmende motor, som de fleste kender den. Den nye motorcykel er nemlig designet med en elmotor. Se mere her.

”Vi er superstolte og føler os privilegerede over at være involverede i så mange ambitiøse og meningsfyldte projekter og derfor kan være en attraktiv arbejdsplads for nogle af branchens dygtigste. Men som altid er det mest spændende projekt, det der aktuelt ligger foran os i fremtiden, hvor en kompleks problemstilling skal frames, udfordres, udvikles og omsættes til en enkel, økonomisk og ressourcemæssigt bæredygtig løsning, der kan gøre en forskel for de mennesker, der skal anvende det,” siger CEO og founder Simon Skafdrup.

En kombination af digitale og fysiske produkter krævede et særligt sted

Da 3PART for alvor stod overfor at skulle skrue op for både udvikling, projekter og vækst, var det vigtigt at komme et sted hen, hvor der var flere iværksættere, nye idéer og et fysisk kreativt space til rådighed:

”Da vi i sin tid blev en del af INCUBA, var det afgørende for os at finde et sted, hvor vi gerne måtte være lidt fysiske, som f.eks. at eksperimentere med mock-ups og bygge prototyper i fuld skala. Vi er en hybrid virksomhed, der arbejder 360 grader omkring brugeroplevelser med både digitale og fysiske produkter, hvor løbende validering via brugerinddragelse er afgørende for succes. Der findes nok kontorfællesskaber med væg-til-væg tæpper, hygge og god kaffe, men INCUBA i Navitas-bygningens unikke kombination af virksomheder, værksteder, 3D-print og makerspace, stærkt netværk og ikke mindst studerende gjorde udslaget,” slutter Simon Skafdrup.

Læs mere om 3PART her.

  • Etableret i 2003
  • Otte medarbejdere fordelt på kontorer i Århus og Hellerup
  • En del af INCUBA Navitas siden 1. marts 2015
  • Har designet mere end 450 produkter for kunder som Vestas, Danfoss, og Grundfos
  • Har designet alt fra Danfoss termostater, Grundfos pumper, brint-tankstationer og el-motorcykler og cykler til Egekilde vandflasker, Royal ølkasser, kokkeknive og sikkerhedsbriller til nytårsaften
  • Har bl.a. vundet en designpris for en cirkulationspumpe for Grundfos og revitaliseret Nimbus’ motorcykel til en udgave på el.
  • På billedet ses partnerteamet hos 3PART A/S fra venstre mod højre: Simon Sneftrup, Lasse Oxbøll, daglig leder af kontoret i Aarhus, Sara Clement og Simon Skafdrup. Foto: Ib Sørensen