INCUBA Next går forrest i omdannelsen af Katrinebjerg fra ældre erhvervsområde til moderne universitetscampus

INCUBA a/s er i fuld gang med byggeriet af ’INCUBA Next’, et nyt 18 etagers vækstfyrtårn på Katrinebjerg, som bliver en del af Aarhus’ nye, moderne universitetscampus.

Tilbygningen til INCUBAs eksisterende udviklingsmiljø på Katrinebjerg skal favne de hurtigvoksende virksomheder fra startupmiljøet med internationalt potentiale og sikre dem topmoderne og effektive rammer at vokse i tæt på studerende, forskere og beslægtede virksomheder. INCUBA Next bliver det første nybyggeri i den store vestlige del af Katrinebjerg, som byrådet for nylig vedtog lokalplanen for.

En lokalplan, som kommer til at transformere det gamle industrikvarter i Aarhus Nord til et nyt campusområde på Katrinebjerg, der også er hjemsted for Aarhus Universitets it-uddannelser. Netop broen mellem universitetet og erhvervslivet er afgørende for INCUBA fortæller Adm. direktør Mai Louise Agerskov:

”I INCUBA har vi gennem mere end 30 år været mødestedet for ambitiøse og videnstunge iværksættere, og udvidelsen er et naturligt næste skridt i vores indsats for at understøtte vækstlaget,” siger hun og tilføjer: ”Det bliver et fantastisk attraktivt sted for vores målgruppe af fremtidens vækstkometer og deres medarbejdere, og jeg glæder mig meget til at se den færdige bygning stå klar i 2024. INCUBA Next bliver både vartegn og startskud til Aarhus’ nye, moderne universitetscampus, hvor et innovationsmiljø som vores bygger bro mellem forskning, studerende og erhvervslivet.”

INCUBA Next omfatter 22.000 kvm. fordelt på 18 etager, 4.000 kvm. parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. Tilbygningen får desuden også tagterrasser på 1.400 kvm, restaurant, café, store fællesområder og får endelig med sin højde på 76 meter en af byens bedste udsigter over hele bugten. Med INCUBA Next er vi stolte af at cementere vores forskerpark sig som et af Danmarks største udviklingsmiljøer for innovative startups, scaleups og etablerede virksomheder.

Læs mere i Århus Stiftendes artikel, som zoomer ind på den store omdannelse af Katrinebjerg til universitetscampus.

For yderligere oplysninger

  • Adm. direktør Mai Louise Agerskov - tlf. 4177 0144 | mla@incuba.dk

Fakta om INCUBA Next

  • 18 etager og 20.000 kvm, heraf 2.000 kvm parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. På de to øverste etager etableres møde- og konferencefaciliteter.
  • Herudover anlægges udvendige tagterrasser på i alt 1.400 kvm.
  • Huset bliver med en højde på op imod 80 meter synligt fra det meste af Aarhus.
  • INCUBA Next projekteres som bæredygtigt byggeri med DGNB-guldcertificering
  • Byggestart: April 2022
  • Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S med AART Architects som arkitektfaglig konsulent
  • Entrepriseform: Totalentreprise