Dora Nordic letter CO₂-rapportering for klimabevidste vognmænd

Fra 2024 bliver større virksomheder i EU forpligtede til at rapportere om ESG-forholdene i hele deres værdikæde for at skabe øget gennemsigtighed på markedet. Derfor er det innovative team bag Dora Nordic klar med en digital løsning, der afliver de håndskrevne arbejdssedler og gør det nemt for vognmænd at dele og beregne deres CO₂-data. På den måde kan virksomheder nemt indhente data fra deres underleverandører og imødekomme de nye klimakrav, der lurer om hjørnet.

Startskuddet til Dora Nordics unikke iværksætterrejse lød, da Rikke Høyer i sin tidligere rolle som disponent oplevede nogle af de udfordringer, transportsektoren møder i forbindelse med for eksempel CO₂-rapportering. Med den indsigt begyndte hun i samarbejde med sin søster Sidsel Høyer at udvikle Dora Nordic, som er et Transport Managing System (TMS), der hjælper vognmænd og speditører med at håndtere bl.a. klimaafrapportering og ruteplanlægning. Og siden er det gået stærkt for den klimabevidste tech-virksomhed.


I dag har de deres daglige gang på INCUBA Navitas, hvor de siden den 1. juli 2023 har været en del af INCUBAs økosystem. Om virksomhedens nye base i INCUBA fortæller Rikke Høyer, der i dag udfylder rollen som CCO:

”For det første er det er nogle dejlige rammer at arbejde i. Placeringen er god og det hele er meget nemt. I en virksomhed som vores er vi meget på farten, så det har været vigtigt, at vi har kunnet blive en del af et miljø, hvor man kan være få på kontoret, men alligevel være omgivet af mennesker omkring sig. Der er et liv i INCUBA, som er en vigtig sidegevinst for sådan nogle som os.”

Det er dog ikke kun det fysiske miljø, der gør INCUBA til den ideelle base for Dora Nordic. Virksomheden sætter nemlig også stor pris på de mange spændende netværksarrangementer, INCUBA årligt afholder.

”Når jeg er så meget i felten, er det ret fantastisk, at man pludselig kan komme til et arrangement, hvor der er andre, der står i samme situation. Man møder ikke nødvendigvis de her mennesker ellers, fordi det er denne type branche. Tech og transport går jo ikke altid hånd i hånd, så det er fedt at møde nogen fra startup-miljøet, som måske kender til de udfordringer, vi også møder,” fortæller Rikke afslutningsvist.

Ser man på Dora Nordics fremtidsplaner, tegner der sig også et lyst billede fyldt med muligheder for virksomheden – både på hjemmebane og på internationalt plan. I Danmark har virksomheden nemlig allerede opnået product market fit og vil derfor fortsætte med deres nuværende aktiviteter. Virksomheden stræber derudover aktivt efter at udvide Dora Nordic til andre geografiske markeder. Den europæiske scene rummer betydeligt potentiale for transportsektorens yderst internationale branche.

Læs mere om Dora Nordic her.

Rikke Høyer, CCO, Dora Nordic