Succeshistorien om biotekselskabet NMD Pharma fortsætter med endnu en signifikant kapitalrejsning og etablering af et amerikansk datterselskab

Biotekselskabet NMD Pharma, der til dagligt er en del af INCUBA Skejby, buldrer derudaf. Med base i videnskab og akademisk forskning fra Aarhus Universitet har NMD Pharma blikket rettet mod at blive verdensførende inden for behandling af neuromuskulære sygdomme.

Og selskabet er godt på vej. NMD Pharma har for anden gang på tre år formået at rejse 35 mio. EUR i finansiering. I tillæg til de eksisterende investorer Capnova, Lundbeckfonden Emerge, Novo Holdings, Inkef Capital og Roche Venture har det aarhusianske biotekselskab budt den store franske fond Jeito Capital velkommen ombord.

I starten af maj 2022 har NMD Pharma tillige annonceret, at selskabet åbner et datterselskab i USA. Thomas Holm Pedersen, CEO og co-founder for NMD Pharma siger: "Vores ekspansion til verdens største farmaceutiske marked kommer på et vigtigt tidspunkt for vores forretning, hvor vi ser frem til resultaterne af fase IIa-studiet med vores lægemiddel NMD 670, der forventes senere på året. Dette var et logisk næste skridt for at understøtte vores vækst, som gør os i stand til at styrke og bygge videre på eksisterende partnerskaber i USA for at udvide vores pipeline inden for sjældne neuromuskulære sygdomme."

NMD Pharma forsker i metoder til at styrke relationen mellem nerve og muskel, så muskelkraften kan genoprettes hos patienter med muskelsvækkelse. Biotekselskabet har siden opdaget flere sjældne muskelsygdomme, hvor behandlingen kan gøre gavn. Formålet er at udvikle et nyt lægemiddel til patienter, der har neuromuskulære sygdomme, hvilket f.eks. kan ramme evnen til at tale, gå eller styre øjnene.

Biotek forankret i cluster i INCUBA vinder frem

I de senere år er der efterhånden opstået et helt cluster bestående af forskellige biotekfirmaer i og omkring Aarhus, som f.eks. Draupnir.bio, STipe Therapeutics, Muna Therapeutics, og NMD Pharma selv. De lever alle i bedste velgående med flere Serie A investeringer i ryggen. NMD Pharma har været en del af INCUBA-miljøet i Skejby siden maj 2020, hvor der er blevet bygget både dyrefaciliteter og laboratorier, som passer til biotekselskabets behov – alt sammen med det mål for øje at intensivere innovationen og udviklingen af nye lægemidler.

”Det er enormt godt, at vi har mulighed for at samle det hele her, så vi f.eks. ikke er afhængige af at hente dyr på universitetet eller andetsteds. Derudover tilbød INCUBA os en høj grad af fleksibilitet og tilpasning af rammerne til vores behov, så vi var i stand til at holde samme niveau af aktivitet og skabe data under corona-pandemien. Det havde vi ikke kunnet gøre, hvis vi var blevet på universitetet. Og så er her basis for at kunne bygge og udvide selskabet,” siger CEO og co-founder Thomas Holm Pedersen og tilføjer:

”Endelig har vi etableret et samarbejde med en anden INCUBA-virksomhed, forskningslaboratoriet BioXpedia, som kun er kommet i stand, fordi vi er en del af INCUBA.” BioXpedia udfører bioanalytiske målinger for os, hvilket er yderst praktisk da det forkorter turn-around tiden rigtig meget. Samtidig skaber det grobund for fremtidige samarbejder. Dette er således et unikt samarbejde opstået på tværs af INCUBAs community i Skejby.

Store, men bestemt realistiske visioner

Solstrålehistorien om biotekselskabet, der udsprang af Thomas Holm Pedersens PhD-studie på Aarhus Universitet, stopper ikke med at vækste foreløbigt:

“Fra vi engang var ene videnskabsfolk, har vi nu et bredt team af kompetencer bestående af alt fra dyrepassere til vores forsøgsdyrsfaciliteter til farmaceutiske specialister, som arbejder på at udvikle vores lægemiddel i vores egne laboratorier,” fortæller Thomas Holm Pedersen.

Men det stopper ikke her, for NMD Pharma vil være verdensførende: ”Visionen er, at vi vil være et verdensførende biotekselskab inden for neuromuskulære sygdomme,” siger Thomas Holm Pedersen og tilføjer: ”Og det tror jeg faktisk, at vi har en rigtig god chance for at opnå. Dels fordi vi har et stærkt biotek-miljø i Aarhus, som står på skuldrene af gammel, basal forskning, og dels fordi vi har Neurologisk Klinik lige på den anden side af vejen, som har en know-how inden for neurofysiologi, som ikke ret mange andre i verden har. Sidst men ikke mindst har Danmark en stærk tradition inden for pharma, som heldigvis også bliver et større og større satsningsområde.”

Om fem år forudser CEO Thomas Holm Pedersen, at NMD Pharma kunne være et børsnoteret selskab, som har det første lægemiddel på markedet, mens han om 10 år mener, at NMD Pharma er en både stor og etableret virksomhed indenfor neuromuskulære sygdomme.

Følg med på sidelinjen og læs mere om NMD Pharma her

Fotos:

Peer Klercke