INCUBA-pris jurymedlem Søren Grønbæk Nielsen: ”Vi skal hylde vores lokale helte”

Vækstfondens erhvervskundechef, 49-årige Søren Grønbæk Nielsen, har takket ja til at være en del af juryen, der udpeger vinderne af ”Årets Startup” og ”Årets Investor” til INCUBA-prisen 2022. Vækstfonden har været partner på Aarhus Investor Summit, hvor prisen uddeles, siden konferencens spæde start og er med Søren Grønbæk Nielsen som repræsentant med til at hylde de mest innovative startups og fremsynede investorer.

Hvem er de største inspirationskilder, når det gælder iværksætteri og investeringer i startups i Danmark? Det spørgsmål stiller vi i INCUBA med denne pris, der har til formål at fremhæve de investorer og startups, som i særlig grad er med til at tage økosystemet til næste niveau.

For at vinde prisen som årets startup er det for Søren Grønbæk Nielsen udslagsgivende, at virksomheden har en god blanding af tre elementer:

”For det første er det vigtigt, at virksomheden har et godt team, som kan dokumentere eksekveringsevne. Dernæst er det selvfølgelig vigtigt at have et innovativt produkt med en skarp value proposition. Og endelig må virksomheden meget gerne have en positiv impact på vores samfundsafkast, eksempelvis inden for bæredygtighed og grøn omstilling,” siger han.

For at blive årets investor er det ifølge Søren Grønbæk Nielsen også et sammensurium af flere elementer, der er afgørende:

”Årets investor er én, som både er aktiv med konkrete nye investeringer, men også én, som efterfølgende bidrager med værdifuldt netværk og sparring til sine porteføljevirksomheder. Jeg ser også gerne årets investor, som én, der kan inspirere andre investorer i vores økosystem,” siger han.

INCUBA-prisen er et velfortjent skulderklap til vores lokale helte

INCUBA-prisen uddeles i indsatsen for både at anerkende og understøtte de ildsjæle, der er med til at trække hele økosystemet i Danmark fremad og opad. Og det er netop også af den grund, at Søren Grønbæk Nielsen har takket ja til at være en del af juryen til INCUBA-prisen. Han vil rigtig gerne bidrage til at hylde de lokale helte:

”Vi har brug at give vores lokale helte et velfortjent skulderklap til inspiration for alle andre, som er i gang med at starte en virksomhed op eller investere - eller har tanker om at gøre det. Med INCUBA-prisen har vi helt lokalt mulighed for at hylde startups og investorer, som går forrest og gør en forskel til gavn for hele vores økosystem,” siger han.

Ifølge Søren Grønbæk Nielsen er det altafgørende, at Region Midtjylland og Aarhus får flere startups og investorer på landkortet:

”Det er vigtigt at have et velfungerende og forskelligartet økosystem, hvor man til stadighed kan tiltrække talent og ekstern kapital. Samtidig skal langt de fleste startups bruge risikovillig investorkapital for at komme i gang. Herudover har de fleste også stor glæde af eksterne kompetencer, som har prøvet rejsen før,” siger han.

Tusind tak til Søren Grønbæk Nielsen for at dele sine tanker om årets INCUBA-priser, som uddeles til Aarhus Investor Summit på Aarhus Rådhus den 6. oktober. Ligesom os glæder Søren sig allermest til at se reaktionen fra de glade vindere. Du kan stadig nå at indstille netop dine favoritkandidater til ”Årets Startup” eller ”Årets Investor”.