INCUBA-pris jurymedlem Søren Boel Pedersen: ”Endnu mere fokus på iværksætteri i Aarhus”

Manager for Business Aarhus Søren Boel Pedersen er som en del af juryen med til at udpege vinderne af ”Årets Startup” og ”Årets Investor” til INCUBA-prisen 2022. Business Aarhus er en del af Aarhus Kommune og fungerer som indgang og bindeled for virksomheder og investorer til Aarhus og kommunen. Aarhus Kommune har i sin erhvervsplan ’Partnerskaber for bæredygtig vækst’ et stort fokus på et stærkt startup- og investor-miljø og er derfor bl.a. partner i Aarhus Investor Summit, hvor INCUBA-prisen uddeles.

Det har stor betydning for startup- og investor-miljøet, når dygtige iværksættere og investorer gør en særlig indsats eller skaber resultater, som er med til at åbne døre og vise vejen for andre. INCUBA-prisen uddeles i anerkendelsen af de ildsjæle, der er med til at trække hele økosystemet fremad og opad. For Søren Boel Pedersen og City of Aarhus er INCUBA-prisen med til at sætte fokus på iværksætteri, som er helt essentielt for byens vækst og skabelsen af arbejdspladser:

”I City of Aarhus er vi enormt engagerede i at videreudvikle mange miljøer, platforme og tilbud til startups i Aarhus. Og hér er INCUBA-prisen og Aarhus Investor Summit én af dem,” siger han og tilføjer:

”Aarhus’ mange dygtige iværksættere har stor betydning for byens vækst og beskæftigelse. En ny analyse viser, at hver iværksætterårgang i Aarhus skaber mellem 1.500 og 1.800 blivende jobs. Så jo mere fokus på iværksætteri, jo bedre. Og det er INCUBA-prisen i den grad med til at understøtte.”

Faktisk har Aarhus' andel af Danmarks samlede antal iværksættere været støt stigende gennem de sidste 20 år, og samtidig har de en meget høj overlevelsesrate. En af udfordringerne er dog, at for få iværksættere vokser sig store. Derfor er det for Søren Boel Pedersen afgørende, at årets startup er både ambitiøs og skalerbar:

”For at vinde prisen som ”Årets Startup” er det et vigtigt kriterie, at virksomheden og teamet bag udviser handlekraft og skalerbare ambitioner. Flere startups skal blive til scaleups, så vi får skabt nye og spændende virksomheder og arbejdspladser,” siger Søren Boel Pedersen og tilføjer:

”Hvis startup’en tilmed har så stor innovationshøjde, at dens løsninger kan bidrage til FNs verdensmål om bæredygtig udvikling, så har vi det bedste af alle verdener. I den sammenhæng er det fantastisk at se, at mange aarhusianske startups har det, som bidrager til en bedre verden.”

For at imødekomme det ambitiøse mål er der ifølge Søren Boel Pedersen selvsagt brug for tiltrækning af venture-kapital, og også dét er INCUBA-prisen med til at fremhæve:

”I Aarhus Kommune har vi et skarpt fokus på erhvervsklimaet i Aarhus, og hvordan vi i et partnerskab kan skabe endnu bedre rammer for byens iværksættere. INCUBA-prisen er ét af de partnerskaber, og jeg ser meget frem til at se de nominerede kandidater til årets investor, som i dén grad er essentielle for vækst i det aarhusianske økosystem,” siger han.

Tusind tak til Søren Boel Pedersen for at dele sine tanker om årets INCUBA-priser, som uddeles til Aarhus Investor Summit på Aarhus Rådhus den 6. oktober. Du kan stadig nå at indstille netop dine favoritkandidater til ”Årets Startup” eller ”Årets Investor”.