INCUBA-pris jurymedlem Lars Louring: “Det er et helt særligt håndværk at være en dygtig investor”

Danish Business Angels’ Investor Relations Manager, 39-årige Lars Louring, skal som en del af juryen være med til at udpege vinderne af ”Årets Startup” og ”Årets Investor” til INCUBA-prisen 2022. DanBAN er et non-profit netværk for business angels og er partner på Aarhus Investor Summit, hvor prisen uddeles. Med Lars Lourings deltagelse i juryen er DanBAN med til at hylde de investorer og startups, som går forrest og inspirerer andre med deres indsats i det midtjyske startup-økosystem.

Hvilke startups og investorer leverer markante resultater og bidrager i særlig grad til at skubbe det lokale økosystem fremad? Det spørgsmål stiller vi i INCUBA med denne pris, der har til formål at rette spotlyset mod succes, ambition, mod, innovation og dem, som går den ekstra mil for deres virksomhed eller investeringer.

For Lars Louring hylder INCUBA-prisen de mennesker, der hver dag kæmper for at gøre verden til et bedre sted, enten gennem egen virksomhed eller ved at hjælpe virksomheder fremad som investor. For at vinde prisen som årets startup er der for Lars flere forskellige elementer, der gør sig gældende:

”Virksomheden skal have et stort potentiale og gøre en forskel for mange mennesker. Den skal gerne være skalerbar og have et internationalt sigte. Hvis virksomheden kan fremvise traction i form af omsætning, soft funding, forskningsresultater, IP mv. vil det være et stort plus. Men vigtigst af alt handler det om teamet og hvordan de er dækket ind kompetencemæssigt på de forskellige positioner,” siger Lars Louring.

Men årets startup er ikke den eneste pris, der uddeles til oktober. Vi skal også finde årets investor. Ifølge Lars Louring er det afgørende for startups at have investorer med ombord, der selv har prøvet at opbygge en virksomhed og evt. også har lavet en exit. Både den viden og det netværk, som investorerne har med, kan vise sig at være lige så vigtigt, som de penge, de bringer til bordet:

”Som investor kommer man forbi mange startups på sin vej og for mig er en god portion hjælpsomhed og nysgerrighed vigtigt - også overfor de startups, som man ikke nødvendigvis er interesseret i at investere i,” siger Lars Louring og tilføjer:

”Årets investor skal selvfølgelig også have investeret i en del startups og taget lead på nogle af dem. At være en dygtig investor er også et håndværk og en faglighed, og det må gerne skinne igennem.”

Det er vigtigt med rollemodeller i økosystemet

Som nystartet startup er det vigtigt at have andre virksomheder at spejle sig i, og derfor er det for Lars Louring altafgørende, at Region Midtjylland og Aarhus får flere startups, som andre iværksættere kan lade sig inspirere af:

”Når man som nystartet virksomhed ser, at andre er lykkes, får man også selv mod og tro på tingene. Det er vigtigt at have rollemodeller, og jo flere startups, vi får i region Midtjylland, des lettere bliver det at finde frem til hinanden, og der skabes synergier virksomhederne imellem,” siger han.

Til uddelingen af INCUBA-prisen 2022 fremhæves de største inspirationskilder, som i særlig grad er med til at tage økosystemet til næste niveau. Og det vil Lars Louring med glæde være med til at bidrage til:

”Jeg er en del af juryen til INCUBA-prisen, fordi jeg til daglig arbejder i krydsfeltet mellem startups og investorer, og ved at være en del af juryen kan jeg give mit bidrag til at hylde de startups og investorer, der hver dag lægger sjælen i deres virksomheder,” siger han og afslutter:

”INCUBA er altid garant for flotte og velgennemførte events. Jeg glæder mig derfor til at se hele setup’et og mærke den gode stemning, som der plejer at være. Derudover ser jeg frem til at snakke med startups og møde folk fra mit netværk.”

Tusind tak til Lars Louring for at dele sine tanker om årets INCUBA-priser, som uddeles til Aarhus Investor Summit på Aarhus Rådhus den 6. oktober. Du kan stadig nå at indstille netop dine favoritkandidater til ”Årets Startup” eller ”Årets Investor”.