Se nyhedsbrevet i en browser
Maj 2022

INCUBA ’Startup of the Year 2021’ Ento Labs får stor kapitalindsprøjtning på 25 mio. kr.

Den aarhusianske cleanteach-startup Ento Labs, som i 2021 vandt INCUBA-prisen for ’Startup of the Year’, vil skære op til 30 % af kundernes energiforbrug - nu med en kapitalindsprøjtning på 25 mio. kr. i ryggen. Ento Labs har sikret en 25 mio. kroner stor investering fra en række investorer, bl.a. fra de to venturefonde byFounders og Voyager samt en række angel investorer.

Ento Labs har udviklet en virtuel energirådgiver, der anvender kunstig intelligens til lynhurtigt at identificere og prioritere energibesparelser i bygninger ud fra forbrugsdata. Teknologien benyttes allerede i mere end 6.000 bygninger.

“Knap 30 % af de globale CO2-emissioner kommer fra bygningsdrift, og 10-30 % af energien, der bliver brugt i bygninger, går simpelthen til spilde. Det er et overset problem i hele diskussionen om den grønne omstilling, men vi ser et kæmpe potentiale, som vi har sat os for at gøre noget ved,” siger Henrik Brink, adm. direktør og stifter af Ento Labs.

Så selvom samfundsvisionen er at gå i nul med komplet CO2-neutrale bygninger, er der indtil da mange lavthængende frugter at hente inden for energibesparelse: ”Med nogle helt simple indstillinger kan man både nemt, hurtigt og billigt optimere på energiforbruget,” fortæller Henrik Brink.

LÆS MERE HER

Sportsteknologi-firmaet Trackman vækster i både omsætning, bundlinje og medarbejderstab

Årsregnskabet i selskabet Trackman, der udvikler radar- og kamerateknologi, som kan følge en golfbolds vej gennem luften, er netop landet og resultatet taler for sig selv. På bare to år er omsætningen næsten fordoblet til 1,2 mia. kr.

Læs mere

Sådan klarede virksomhederne i INCUBA sig i 2021

Den årlige Impact-analyse af aktiviteten blandt virksomhederne i INCUBA viser, at niveauet af investeringer blandt virksomheder i INCUBA ligger rekordhøjt i 2021. Faktisk har virksomhederne i INCUBA tilsammen hentet over 1,6 mia. kr. i kapital i 2021 via blandt andet BA, VC, soft funding, lån og exits.

Læs mere

Med INCUBA Next-tilbygningen går INCUBA a/s forrest i omdannelsen af Katrinebjerg fra ældre erhvervsområde til moderne universitetscampus

INCUBA a/s er i fuld gang med byggeriet af ’INCUBA Next’, et nyt 18 etagers vækstfyrtårn på Katrinebjerg, som bliver en del af Aarhus’ nye, moderne universitetscampus. INCUBA Next bliver det første nybyggeri i den store vestlige del af Katrinebjerg, som byrådet for nylig vedtog lokalplanen for.

Læs mere

Kommende arrangementer


Aarhus Investor Summit | Science Edition

Tid: 18-05-2022
Sted: INCUBA Navitas
Aarhus Investor Summit | Science Edition connects investors with early stage spinouts and researchers looking to commercialize research-based inventions and solutions.
Læs mere

INCUBA EXCLUSIVE 2023

Tid: 01-06-2023
Sted: Pier Venue + The Northern Star Lounge
Tilmeld dig årets INCUBA EXCLUSIVE event og kom helt tæt på verdens største kapsejlads; The Ocean Race. Er du founder til eller CEO i en virksomhed tilknyttet INCUBA, har du muligheden for en enestående VIP-oplevelse via INCUBA Exclusive og The Northern Star Lounge, hvor The Ocean Race kan opleves fra første parket.
Læs mere

Øvrige nyheder

Fra to til 18 medarbejdere - BioXpedia fejrer 5-års jubilæum
Fem år er gået siden forskningslaboratoriet BioXpedia, som til dagligt er en del af INCUBA Skejby, slog dørene op. Fem år, som blandt andet har været præget af corona-nedlukninger, hvor mange forskningsprojekter blev sat i bero og først er blevet genoptaget i begyndelsen af 2022. Læs interview

Go Go Garden har startet vækstrejse hos INCUBA StartupLab
Den digitale arbejdsplatform for havearbejde Go Go Garden har påbegyndt en solid vækstrejse hos INCUBA StartupLab, som tilbyder de ideelle rammer og et stærkt netværk for startup-virksomheden. Læs mere

Med digital innovation vil Capsule bidrage til en mere bæredygtig modeindustri
Tech- og modevirksomheden Capsule udvikler en ny app, der skaber digitalt overblik over garderoben, eliminerer tøjkriser og reducerer overforbruget i tøjindustrien. Med base i INCUBA StartupLab arbejder virksomheden i øjeblikket på at færdigudvikle og sende appen på markedet. Læs mere

Siana bliver del af stærkt techmiljø- og community i INCUBA StartUpLab
Tech-virksomheden Siana lancerer i maj et efterspurgt software- og hardwareprodukt, som skal ruste produktionsvirksomheder og virksomheder inden for forsyningssektoren mod produktionsstop og nedbrud. Læs mere