Se nyhedsbrevet i en browser
Juli 2021

INCUBA underskriver aftale om fremsynet innovationsmiljø på 18 etager i Aarhus

INCUBA og Enggaard A/S har nu officielt underskrevet aftalen om totalentreprisen på den kommende 18 etagers udvidelse af innovationsmiljøet på Katrinebjerg kaldet INCUBA Next. Målgruppen er fremtidens tech-kometer og deres medarbejdere.

INCUBA er nu rykket et stort skridt nærmere realiseringen af INCUBA Next, der giver byens fremadstormende scaleups 22.000 ekstra kvadratmeter at vokse på. Tilbygningen bliver med sin højde på 76 meter det tredjehøjeste punkt i Aarhus og et markant vartegn for it- og campusområdet på Katrinebjerg.

Den aalborgensiske entreprenør- og byudviklingsvirksomhed A. Enggaard A/S vandt tidligere på måneden totalentreprisekonkurrencen med et visionært og gennemtænkt projekt med bæredygtighed og kvalitet i højsædet. Med underskrivelsen af aftalen kan færdigprojekteringen nu gå i gang.

Byggeriet forventes indledt i midten af 2022.

LÆS HELE NYHEDEN

NMD Pharma har doseret første patient med lægemiddelkandidat

Biotekselskabet NMD Pharma fra INCUBA Skejby har doseret første myasthenia gravis-patient med sin lovende lægemiddelkandidat NMD670. Myasthenia gravis er en autoimmun neuromuskulær sygdom, der svækker muskulaturen.

Læs mere

Chainalysis rejser kæmpebeløb - igen

Med en ny kapitalrunde på 620 mio. kr. har Chainalysis rejst 1,9 mia. på seks måneder. Det bringer blockchain-selskabet med udviklingsafdeling i INCUBA Katrinebjerg op på en værdi på 26 mia. kroner, der vidner om selskabets unikke markedsposition.

Læs mere

Nyt anlæg i GreenLab forvandler biomasse til grønt brændstof

GreenLab, der en del af INCUBA Navitas, skal huse ambitiøst nyt 2MW SkyClean-anlæg fra teknologivirksomheden Stiesdal i sin energipark i Skive. Den banebrydende teknologi kan omdanne restprodukter fra landbruget til grønt brændstof og bruges til fangst og lagring af CO2.

Læs mere

Øvrige nyheder

Fra forsker til iværksætter og vigtigheden af mentorskaber
I en artikel i tidsskriftet Medical Writing fortæller molekylærbiolog Susanne Trillingsgaard Venø fra au-spinouten Omiics, hvordan forskellige mentorer har spillet en nøglerolle i hendes rejse fra akademia til iværksætteri. En af dem, Jørgen Lindskov Knudsen, fandt Susanne Venø via mentornetværket i INCUBA, hvor Omiics har haft base siden 2019. Læs artiklen

Accelerer gennem Silicon Valley
Den indflydelsesrige accelerator Plug and Play og Innovation Centre Denmark Silicon Valley er gået sammen om at skabe et unikt tilbud til danske tech-startups, der ønsker indsigt i, hvordan man kan lancere og skalere sin virksomhed igennem Silicon Valleys verdensberømte økosystem. Deadline for ansøgninger 1. august. Læs mere

Spinout fra Aarhus Universitet rejser serie A på 450 mio. kroner
Biotekselskabet Muna Therapeutics, der udspringer af forskning fra Aarhus Universitet, har rejst 450 mio. kr. i en serie A-runde med deltagelse af Novo Holdings, Sanofi Ventures med flere. Muna Therapeutics udvikler behandlinger af alvorlige sygdomme som Alzheimers, Parkinsons og demens. Læs mere

10 måneder gammel startup henter pre-seed-investering på fem mio. kroner
Den danske kapitalfond Preseed Ventures har investeret fem mio. kroner i aarhusianske Custimy.io. Makkerparret bag virksomheden har på bare 9 måneder udviklet en dataplatform til e-commerce-virksomheder, der skal bidrage til smartere anvendelse af kundedata. Læs mere