Se nyhedsbrevet i en browser
April 2021

Virksomhederne i INCUBA ser positivt på fremtiden

ANALYSE: Størstedelen af virksomhederne i INCUBA kom helskindede ud af 2020. For mange blev det et år med fokus på innovation, som skal omsættes til vækst i 2021.

Hvert år undersøger vi aktiviteten blandt virksomhederne i INCUBA for at holde os skarpe på, hvordan vi bedst understøtter deres udvikling. Årets store emne i 2020 behøver ingen nærmere introduktion.

Der var berettiget frygt for, hvad COVID-19 ville medføre af konsekvenser for danske startups og scaleups. I dag kan vi heldigvis konstatere, at en stor del af virksomhederne i INCUBA klarede sig rigtig pænt igennem kriseåret. Analysen viser også, at tilfredsheden med forskerparken ligger rekordhøjt.

LÆS HELE NYHEDEN »

Aarhus-startup deltager i banebrydende epilepsiprojekt

Omiics fra INCUBA spiller en vigtig rolle i et internationalt forskningsprojekt, der har modtaget 32,7 mio. kroner til udvikling af et cellebaseret hjerneimplantat. Det skal kunne forudsige og afværge epileptiske anfald, før de indtræffer.

Læs nyheden

Debat: Fremtiden for life science bor i Midtjylland

I kølvandet på regeringens nye life science-strategi fremhæver adm. direktør for INCUBA, Mai Louise Agerskov, sammen med Lone Ryg Olsen (AU) og Mette Hoberg Tønnesen (The Link), hvorfor Midtjylland spiller en nøglerolle i dansk life science.

Læs debatindlægget

Impact-startup med internationale ambitioner

Med lanceringen af et nyt digitalt værktøj er danske eachthing klar til at styrke forbrugernes magt ude foran butikshylderne. Nu er sigtet indstillet på vækst og skalering. Mød den ambitiøse startup fra INCUBA StartupLab.

Læs interview

Kommende arrangementer


#AARsome Virtual Townhall

Tid: 29-04-2021
Sted: Online
Overskriften for det næste #AARsome Virtual Townhall-møde er fundraising og kapitaløkosystemet. Du kan blandt andre møde Ken Villum Klausen, CEO i Lunar, og hilse på en stribe danske og internationale VC's.

Læs mere

AARHUS INVESTOR SUMMIT x IWDK

Tid: 06-05-2021
Sted: Online
6. maj tager vi fat på et af de vigtigste emner i investorøkosystemet: Udfordringen med at skabe mere diversitet og inklusion. Det stærke program skydes i gang af adm. direktør Mai Louise Agerskov fra INCUBA.

Læs mere

Kursus: Survival toolbox for danske startups

Tid: 01-06-2021
Sted: INCUBA Pier Venue, Navitas
Israelske startups har haft endnu et år med vækst og rekordinvesteringer, der indikerer modstandsdygtighed over for kriser. Nu kan din startup lære fra de bedste på et to-dages forløb udviklet af Innovationscentret i Tel Aviv.

Læs mere

Øvrige nyheder

Aarhusiansk biotekvirksomhed er global frontløber inden for fosterdiagnostik
Efter 16 års forskning har Arcedi Biotech fra INCUBA Skejby som de eneste i verden lanceret en test, som på baggrund af en enkelt blodprøve kan fortælle stort set det samme som en moderkagebiopsi - men uden risikoen. Læs historien i JP ($)

HLTV-stiftere leverer endnu et stort millionoverskud
Læs den fantastiske historie om HLTV.org fra INCUBA Katrinebjerg, der blev skabt for 19 år siden og i dag er verdens største website om Counter-Strike med nyheder og statistik. De to stiftere står fortsat i spidsen for virksomheden, der sidste år blev solgt til Better Collective. Læs mere i Børsen ($)

Chainalysis fortsætter himmelflugt
Kun fire måneder efter at Chainalysis sikrede sig 100 mio. dollars i en serie C-runde, har den danske blockchain-komet rejst en serie D-runde på samme beløb. En vigtig del af Chainalysis' udviklingsaktiviteter ligger i INCUBAs it-miljø på Katrinebjerg. Læs mere hos Techcrunch

Ny startup går efter massivt whistleblower-marked
Et nyt EU-direktiv betyder, at alle danske virksomheder med +50 ansatte skal have en whistleblowerordning. Det marked har startuppen Whistleblower Software sat sig for at erobre. Virksomheden er netop flyttet ind i INCUBA StartupLab. Læs mere hos KapitalWatch ($)

Nye EU-regler giver forretningsboost til life science-virksomhed
Life science-konsulentvirksomheden Evnia oplever en øget efterspørgsel i kølvandet på COVID-19 og nye EU-regler, der strammer kravene til producenter af medicinsk udstyr. Mød CEO Efstathios Vassiliadis, der stiftede virksomheden på det perfekte tidspunkt. Læs mere

Concordium rejser trecifret millionbeløb kort før lancering
Blockchain-virksomheden Concordium med udviklingsafdeling i INCUBA Katrinebjerg har i løbet af årets første fire måneder hentet over 200 mio. kroner. Kapitalrejsningen sker kort inden den store lancering af projektet, der har Lars Seier Christensen i formandsstolen. Læs mere hos Berlingske

Startup rusker op i gammeldags forandringsledelse
Med afsæt i 12 års forskning hjælper Breakawai kunder med at skabe effektive forandringer baseret på process mining. Efter at være flyttet ind i INCUBA skal de bl.a. assistere den europæiske møbelindustri med at skabe digital transformation. Læs mere