Se nyhedsbrevet i en browser
Maj 2020

Kære læser

Kort inde i nedlukningen af Danmark spurgte vi virksomhedslederne i vores miljø, hvordan de forventede at blive ramt. På det tidspunkt svarede 16 %, at de direkte frygtede for virksomhedens overlevelse.

Stormen er langt fra redet af for det danske innovations- og startupmiljø, og vi kommer til at holde fokus på dønningerne en rum tid endnu. Men vi er også begyndt at se fremad og supplere den virtuelle kalender med nye tiltag.

I juni holder vi for første gang Gin & Tech online, fordi behovet for kvalificeret sparring og netværk er større end nogensinde. Lidt senere glæder vi os til at skyde gang i Grow Impact - et nyt, fælles initiativ der skal booste viden om og interesse for investeringer i impact startups.

I dette nyhedsbrev har vi også samlet et par andre solstråler fra coronasumpen. GreenLab er f.eks. ved at opføre et af verdens første storskalaanlæg til produktion af grønt brændstof (apropos nyheden om Ørsted og Mærsks nye brintfabrik), og fremadstormende BioXpedia kunne med et snuptag fordoble testkapaciteten på Aarhus Universitetshospital. Og så begyndte 2020 altså med tre store virksomhedshandler i INCUBA.

Venlig hilsen
Mai Louise Agerskov og Arne Vesterdal
INCUBA

Nyheder fra INCUBA


To ud af tre virksomheder i INCUBA samarbejder

Før covid-19 spurgte vi virksomhederne i INCUBA, hvordan de klarede sig i 2019. Over halvdelen hævede omsætningen, to ud af tre samarbejdede internt, og 66 % samarbejdede med universitetet.

Læs mere

Covid-19: Startup hjælper AUH med fordobling af testkapacitet

Aarhus Universitetshospital har indledt et samarbejde med BioXpedia fra INCUBA Skejby, der sætter hospitalet i stand til at fordoble kapaciteten af daglige test for coronavirus fra 1.200 til 2.400.

Læs mere

Aarhus Investor Summit 2020 er i luften

Aarhus Investor Summit 2020 blev som så meget andet udskudt af coronakrisen, men er nu i luften - virtuelt. Første event fandt sted 15. maj med bl.a. Tommy Ahlers. Der tilføjes løbende nye arrangementer.

Besøg website

GreenLab står i spidsen for potentielt eksporteventyr

Danmark producerer masser af vindenergi, men udnytter den langt fra til fulde. Med en kæmpe bevilling i ryggen arbejder GreenLab på et af verdens første storskalaanlæg, hvor vind forvandles til grønt brændstof.

Læs mere

Tre store virksomhedshandler i INCUBA i 2020

Fusion og forgyldte founders: Tre store millionhandler fandt sted i INCUBA i de første fire måneder af 2020. To exits og en it-fusion, fra Indien til Holland, AI, esport og Microsoft-konsulenter.

Læs mere

Kommende arrangementer


#AARsome Virtual Townhall #1

Tid: 02-06-2020
Sted: Online
With Christian Stadil, community updates, startup talks and a grand surprise!

Læs mere

Grow Impact: The myths of impact investment

Tid: 09-06-2020
Sted: Webinar
Klavs Hjort, SVP, Growth & Impact at Danske Bank will present some of the challenges and risk perceptions in regards to impact investment.

Læs mere

Grow Impact: Sustainable investment in a time of crisis

Tid: 16-06-2020
Sted: Webinar
Let’s focus on why, in a time of global crisis, investments in purpose driven businesses can be a profitable move. With Mette Fløe Nielsen from M.I.L Invest.

Læs mere

Kort nyt

Erhvervsdirektør på AU Lone Ryg indtræder I INCUBAs bestyrelse
Erhvervsdirektør på Aarhus Universitet, Lone Ryg Olsen, blev på generalforsamlingen 15. maj valgt ind i bestyrelsen i INCUBA A/S. Hun overtager pladsen efter universitetsrektor Brian Bech Nielsen. Læs mere

Reshopper indleder samarbejde med Red Barnet
Reshopper fra INCUBA Navitas, Danmarks største second hand-markedsplads målrettet børnefamilier, har inviteret Red Barnets genbrugsbutikker inden for i deres app. Den nye satsning skal være med til at ruste genbrugsbutikkerne til fremtiden. Red Barnets 17 butikker har været lukket under corona-krisen og er dermed gået glip af store indtægter. Læs mere

Nyt forskningssamarbejde skal dokumentere effekt af ledelsesredskaber
Udviklingsdirektør Jørgen Skovhus Haunstrup fra Musskema.dk på INCUBA Katrinebjerg skal i et nyt erhvervs-ph.d.-projekt dokumentere effekten af analoge og digitale ledelsesredskaber i samarbejde med Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på AU. Projektet støttes med 1,1 mio. kr. af Innovationsfonden. Læs mere

Startup anvender AI til intelligent planlægning af elforbrug
Med støtte fra ELFORSK har ENTO LABS - en AI-startup fra INCUBA Navitas - udviklet et system, som anvender kunstig intelligens til at planlægge fleksibelt elforbrug med det formål at reducere CO2-udledningen. INCUBA deltog som projektpartner i projektet, hvor Navitas-bygningen har indgået som case. Læs mere

To nye InnoFounder-projekter i StartupLab
20 nye iværksætterprojekter er udvalgt til InnoFounder Graduate. INCUBA StartupLab har budt velkommen til de to meget forskellige cases, Shecret og Noatronic, der på hver sin vis har frihed som omdrejningspunkt. Læs mere

Aarhus-startups henter store millioninvesteringer
Internationale venture-penge fortsætter med at flyde til Aarhus. I 2020 har fintech-startuppen Lunar med Ken Villum Klausen i front udvidet sin serie B-runde med 150 mio. kr, mens Humio har rejst 140 mio. kr. til sin log-data-platform fra Dell Technologies Capital.

Vindstød fordobler overskud i 2019
Elselskabet Vindstød fra energiklyngen i INCUBA Navitas, der udelukkende leverer strøm fra danske vindmøller, fordoblede næsten sit overskud i 2019. Trods coronakrisen forventes resultatet ikke at blive ringere i 2020. Læs mere

Kendt iværksætter investerer i aarhusianske Relion
Den danske serieiværksætter Werner Storm Valeur (tidl. Toke Kruse) har investeret i omegnen af en halv million kroner i den aarhusianske startup Relion, der udvikler software til nem og hurtig vagtplanlægning. Relion har tidligere været en del af INCUBA StartupLab. Læs mere