Se nyhedsbrevet i en browser
December 2019

Farvel til 10'erne

Welcome to the end of a decade.

Mange har i december moret sig over at se deres musikalske årti kondenseret i Spotifys 'Wrapped'-kampagne, der afdækkede dekadens lyttemønstre baseret på data. Den samlede tid streamet på tjenesten? Næsten 17 millioner år. 10'erne har i sandhed været dataenes årti. Her kommer et par fra vores hjørne af verden til at runde året af.
  • 51 nye virksomheder har vi budt velkommen i 2019.
  • Ca.1640 medarbejdere er tilknyttet vores tre huse.
  • Mere end 80.000 kopper leverede vores kaffemaskine på Navitas alene.
  • 90 afviklede arrangementer med knap 6000 deltagere.
  • 94% af virksomhedslederne vil anbefale andre virksomheder at flytte ind i INCUBA.
I alt 580 virksomheder flyttede ind i INCUBA i løbet af 10'erne. Mange blev, andre lukkede ned, rykkede videre eller voksede ud. I 2017 skrev vi et portræt af en lille startup ved navn Pond. I 2019 flyttede de ud af Navitas for at opføre 10.000 m2 til produktion af komposterbar bioresin. Vi glæder os til fortsat at understøtte udvikling og vækst i masser af fremsynede virksomheder i det nye årti.

Tak for mange gode samarbejder og partnerskaber i løbet af året. Tilbage er der bare at sige god jul, godt nytår og på gensyn i 2020!

Mai Louise Agerskov og Arne Vesterdal
INCUBA

Nyheder


Investorer blev koblet med spinouts på Aarhus Universitet

INCUBA og AU Technology Transfer samlede otte videnstunge spinout-virksomheder og 40+ investorer til Aarhus Investor Summit - Science Edition på Institut for Fysik og Astronomi.

Læs mere

Lille aarhusiansk startup spiller vigtig rolle i stort kræftstudie

Over de næste to år skal Genodesk udvikle software til DNA-analyse af blodprøver, som kan spotte tidlige tilbagefald af tarmkræft. Softwaren skal senere kommercialiseres. Studiet støttes af Innovationsfonden.

Læs mere

It-sikkerhed: Tør du åbne Pandoras æske?

Vi har talt med it-sikkerhedsspecialist og white hat hacker Daniel Milo Farkner fra INCUBA Navitas om graverende sikkerhedshuller, hackerkonferencer og exceptionel paranoia.

Læs mere

Her er 'Årets Iværksætter' på Aarhus BSS

Igen i år kårede INCUBA 'Årets iværksætter' til prisuddelingsshowet Den Gyldne Fugl på Aarhus BSS. Prisen gik til fire studerende fra Aarhus Universitet i Herning, der på to år har bygget en millionforretning med 21 ansatte.

Læs mere

Kort nyt

MIT-program præsenterer indsatser i 2020
Til sommer afsluttes et toårigt projekt ledet af eliteuniversitetet MIT med en række konkrete initiativer til gavn for innovationen, iværksætteriet og væksten i Region Midt og resten af Danmark. Læs mere

Delegation fra verdens største sundhedsby på besøg i INCUBA
I forbindelse med underskrivelsen af en ny samarbejdsaftale mellem Danmark og Texas Medical Center besøgte en amerikansk delegation INCUBA for at møde en række aarhusianske life science-virksomheder. Læs mere

Bestyrelsen i Proptech Denmark får aarhusiansk islæt
Direktør i INCUBA, Arne Vesterdal, indtræder i bestyrelsen for den nystiftede netværksorganisation Proptech Denmark, der har til formål at understøtte innovation og anvendelse af ny teknologi i ejendomsbranchen. Læs mere

AU har udpeget ny erhvervsdirektør
Lone Ryg Olsen kommer fra en stilling som CEO i Danish Food Cluster og skal bl.a. lede universitetets nyoprettede område ’Erhverv og Innovation’ og stå i spidsen for ambitionen om at skabe flere videnstunge spinouts. Lone Ryg Olsen tiltræder 1. februar 2020. Læs mere

Ny dansk vandklynge åbnet i Aarhus
Den Danske Vandklynge blev åbnet ved en konference i Aarhus d. 25. oktober. Klyngen er et nationalt samlende initiativ, der skal udvikle og fremme dansk vandteknologi med deltagelse af en lang række virksomheder og organisationer.

Ny erhvervsplan afventer endelig behandling
Der var indløbet i alt 23 høringssvar til Aarhus' nye erhvervsplan 'Partnerskaber for bæredygtig vækst' da svarfristen oprandt i november. Nu afventer erhvervsplanen for 2020-2023 behandling i byrådet. Planen udpeger seks vækstskabere, heriblandt 'startups, scaleups, virksomheder og investorer'.

Kommende arrangementer


Gin & Tech #6

Tid: 27-02-2020
Sted: INCUBA Pier Venue
27. februar samles startups, investorer og mentorer om drinks, pitch og netværk til årets første udgave af Gin & Tech.

Læs mere