Et særsyn i StartupLab – et fysisk produkt: SpyCap - Det intelligente tankdæksel

Et særsyn i StartupLab – et fysisk produkt: SpyCap - Det intelligente tankdæksel

I StartupLab er de fleste af virksomhedernes produkter baseret på software eller services, mens der er længere imellem de nye fysiske produkter. Den tendens bryder virksomheden SpyCap, der har udviklet et intelligent tankdæksel, der kan forhindre dieseltyveri.

Tyveri af diesel er et stort problem
Ideen til SpyCap opstod, da Kalle Vinge i sit arbejde på byggepladser gentagne gange oplevede frustrationen forbundet med tyveri af diesel. Kalle satte sig for at gøre noget ved problemet og opfandt tilbage i 2009, det nu patenterede SpyCap-system, der består af et tankdæksel, som alarmerer med SMS eller via horn og lygter, når dækslet åbnes.

Tyveri af brændstof herunder specielt diesel er et stigende problem, og det sker både fra lastbiler, traktorer, og andre maskiners tanke, fra stationære tanke og andre tanke som følger entreprenørmaskiner på byggepladser m.m.

Der er flere mulige ”go to market” strategier
Kalles nevø, Rasmus Hangaard Vinge, overtog i juni 2015 virksomheden og har siden arbejdet med at få fastlagt den overordnede strategi for SpyCap med særligt fokus på at få sat skub i salget. Han har siden da arbejdet på flere ”go to market” strategier. Dels direkte salg til slutbrugere, dels salg gennem grossister og dels salg gennem leverandører af flådestyringssystemer. ”Vi har i dag etableret salg gennem alle tre kanaler og skal nu fremadrettet beslutte, hvilken kanal vi vil satse på,” siger Rasmus Hangaard Vinge. Til at hjælpe sig i strategiprocessen trækker Rasmus Hangaard Vinge på mentorkorpset i StartupLab, og han regner med, at 2016 vil blive året, hvor SpyCap for alvor får gang i salget.

Faktaboks SpyCap
Stiftet: Dansk Tanksikring stiftet i 2009 og siden skiftet navn til SpyCap og overtaget af Rasmus Hangaard Vinge
Produkt: Intelligent tankdæksel, der kan forhindre dieseltyveri, ved at den kan give alarm med SMS eller via horn og lygter, når dækslet åbnes.
Mere info: www.spycap.dk


Dato:
20. januar 2016

Del dette