Østjyske iværksætter-fædre vinder pris for bedste børneapp

Virksomheden Reshopper – som har lavet en app til køb og salg af brugte børneting – blev søndag kåret som Danmarks Bedste Børneapp ved et stort prisoverrækkelsesshow i Glyptoteket i København med over 500 besøgende. Den populære app er downloadet mere end 140.000 gange, men det er første gang, at Reshopper modtager en pris.

Det er Børn I Byen som står bag prisuddelingen – og det helt særlige er, at det er hele Danmarks børnefamilier, der 100 procent afgør, hvem der vinder.
Det er helt bestemt med til at gøre os ekstra stolte og glade for prisen, at det er brugerne, der har stemt på app’en, fortæller den østjyske medstifter og far til to Nicolai Danmark Johannesen fra Hjortshøj¸ da vi startede Reshopper op for fire år siden, var der en del, der rynkede på næsen af det, da vi vil lave en genbrugs-app KUN til børnefamilier. Derfor er det også ekstra fedt i dag at kunne modtage Børn I Byen Prisen 2015 i kategorien “Bedste børneapp”.

Det var ikke helt ukendte spillere Reshopper var oppe i mod, da både LEGO-apps og DR Ramasjang-app’en var nomineret i samme kategori, men Reshopper løb med prisen og vandt faktisk med over 50% af stemmerne.

Idéen til app-servicen Reshopper opstod en dag i juni 2011 i Højbjerg ved Aarhus, hvor den østjyske medstifter og far til to Jonas Funk Johannessen gik en tur i sit nabolag.

Vi satte os for at gøre det mere socialt, lokalt og meget nemmere at udveksle varer mellem naboer, venner og familie - og smartphonen skulle være omdrejningspunktet. Vi har selv oplevet at stå med en masse ting, som er for gode til at smide ud, og som i stedet bliver sat i garagen, i kælderen eller på loftet. Det er dyrt, miljø- og ressourcemæssigt uforsvarligt. Vi har sjældent brugt de eksisterende online-tjenester til salg af børnetøj og legetøj, da oprettelse og setup er for omfattende, og besværet med rigtige loppemarkeder i foreninger eller garager er heller ikke tillokkende, siger medstifter Anders Dahl Pape fra Hørning.

Den østjyske virksomhed har kontor i I INCUBA Navitas på Aarhus Havn. I alt fire østjyder står bag virksomheden og app’en, hvoraf tre er familiefædre. Selvom det lille østjyske iværksætterfirma har fødderne godt plantet i den jyske muld, vil en succes med Reshopper i udlandet da helt bestemt tilstræbes.

Dato:
26. oktober 2015

Del dette