Alle taler om innovation, 3PART gør noget ved det

Design- og innovations-virksomheden 3PART, der flytter Aarhus kontoret til INCUBA Navitas i starten af det nye år, har siden 1998 udviklet mere end 200 produkter og services for virksomheder inden for områder som cleantech, rehab, healthcare & medico.

Har udviklet næsefiltre, bedøvelsesudstyr, termostater, vandflasker og betonprintere
Blandt de seneste nyheder er et lille diskret patenteret filter, der placeres i næseboret og filtrerer astma- og allergifremkaldende elementer fra for virksomheden Rhinix, dentaludstyr til at bedøve smertefrit for virksomheden Rønvig, skosåler med elektriske impulser til at genoptræne patienter efter slagtilfælde for Nordic Neurostim eller klapvognen Stingray i carbon til handicappede børn for virksomheden ETAC. Herudover står virksomheden bag vandflaskerne fra Egekilde og en hel produktfamilie indenfor klimakontrol for Danfoss. I den større ende af skalaen arbejder 3PART løbende med udvikling af servicekoncepter til vindmøller og er netop nu også i gang med at udvikle teknologi, der muliggør 3D print af huse.

Spørg kunderne inden du udvikler teknikken
3PARTS tilgang til at udvikle succesfulde og træfsikre produkter er 20% teknik og 80% bruger- og markedsforståelse. Alt for mange ideer er udviklet ud fra, hvad der er teknisk muligt, ikke ud fra hvad kunderne i virkeligheden har brug for. 3PART analyserer derfor altid det konkurrencemæssige landskab for at forstå virkeligheden og identificere potentialer i markedet – inden ”der går teknik i den”. Navnet 3PART kommer fra at være den 3. part, der er bindeled mellem den producerende virksomhed og de mennesker, der køber og bruger produktet eller serviceydelsen. Ofte kan en succesfuld vækst virksomhed ufrivilligt være kommet lidt langt væk fra markedet og kunderne og det er selvsagt farligt. Her går vi ind og genskaber nærkontakten og finder fokus og mening.

3PART forventer at få meget ud af samarbejdet med andre aktører i INCUBA
3PART har i mere end 15 år udviklet en lang række kommercielt succesfulde produkter i samarbejde med mange af de helt store industrivirksomheder herhjemme og har en lang og solid trackrecord. Sideløbende har virksomheden været med til at starte en håndfuld virksomheder op – nogle med succes som fx aktuator virksomheden Concens A/S, mens andre har vist sig mindre levedygtige. "I den forbindelse vurderer vi fremadrettet, at INCUBA med mixet af uddannelse, forskning, StartupLab og venture vil være en god base for et øget fokus på flere succesfulde designlead startups fra vores side, enten som selvstændige virksomheder eller som nye forretningsenheder i større industrivirksomheder, der kræver ”innovation on demand”, siger CEO i 3PART Simon Skafdrup.


Faktaboks 3PART
Etableret: 1998 af Industriel designer Simon Skafdrup og Ingeniør Ole Madsbøll
Ydelse: Udvikler prisvindende innovative produkter og services baseret på kundernes behov.
Mere info: www.3PART.com

Dato:
15. januar 2015

Del dette