Startup Weekend Aarhus i Navitas var en succes

63 deltagere fra 18 nationaliteter skabte 9 virksomheder på 54 timer
Weekenden den 21.-23. november stod i iværksætteriets tegn, da der for 6. gang blev afholdt Startup Weekend i Aarhus, for første gang i den nye Navitasbygning. Arrangørerne, INCUBA, Ingeniørhøjskolen og Maskinmesterskolen, havde inden weekenden et håb om, at den nye lokation kunne give et ekstra løft til den international karakter af en Startup Weekend, og det håb blev i den grad indfriet. ”Det er hele meningen med Startup Weekend, at personer med vidt forskellige baggrunde mødes og udveksler erfaringer og idéer”, siger Astrid Høegh Tyrsted fra INCUBA, der var head organizer under weekenden.

Den lidt anspændte stemning der lå i luften, da de 63 spænde iværksættere for første gang mødte hinanden fredag eftermiddag, blev hurtigt afløst af en energi, som slog gnister. Fredag blev der pitchet idéer og dannet hold og lørdag skulle der både laves forretningsplan, målgruppeanalyse og prototyper. Søndagen var præget af en intens finalestemning, hvor hvert team skulle pitche deres forretningsidéer for et dommerpanel.

Ny social app blev vinderen af Startup Weekend
Vinderne af Startup Weekend blev NUfriend, som er en app, der gør det let for bl.a. tilflyttere til en ny by at finde nye bekendtskaber. Det, der for alvor imponerede dommerne, var, hvor langt holdet havde formået at tænke deres idé. På de kun 54 timer havde NUfriend både lavet en prototype app til IOS og Android, en hjemmeside samt en social medie strategi.

Det var Lajla Berglann, der til daglig er ingeniørstuderende, der fik ideen til NUfriend. ”Det klart fedeste ved weekenden var at møde spændende, engagerede og vanvittigt talentfulde mennesker. Selvfølgelig var det også dejligt at få valideret sin idé, og skabe en virksomhed på så kort tid. Faktisk havde jeg slet ikke planlagt at pitche idéen, men det er jeg da bestemt glad for, at jeg gjorde”, siger hun. Holdet bag NUfriend har udover titlen også vundet 3 måneders gratis husleje i StartupLab, der er INCUBAs tilbud til iværksættere. Derudover går de videre til den internationale Global Startup Battle.” Vi har allerede fået flere henvendelser omkring mulige samarbejdsrelationer – også i retninger vi ikke havde forudset”, siger Lajla.

Flere af deltagerne sov praktisk talt ikke hele weekenden
Udover over de 63 iværksættere, talte weekenden også 4 dommere og 6 mentorer, der alle har erfaring inden for iværksætteri, og mange har selv oplevet, hvad det vil sige at starte egen virksomhed. En af mentorerne, Jørn Sørensen Koch, der har en lang karriere bag sig som direktør og iværksætter beskriver weekenden som magisk. ”Det var et helt fantastisk engagement, der blev lagt for dagen. Og jeg synes, det er dybt inspirerende at se, hvor langt det egentlig er muligt, at nå på kun 54 timer. Flere af deltagerne sov jo praktisk talt ikke hele weekenden, men overlevede ved hjælp af Red Bull og kaffe. Både engagementet og det niveau deltagerne leverede gennem weekenden overraskede mig positivt, og jeg ser frem til at følge de nystartede virksomheder fremadrettet”, siger Jørn Sørensen Koch.

Ny Startup Weekend i Aarhus allerede i februar 2015 - tilmeldingen er åben
Organizer teamet hviler ikke på laurbærrene. Allerede den 6.-8. februar er der Startup Weekend igen, denne gang med temaet Health og en ny venue, VIA University College i Skejby. Se mere og tilmeld dig her.
Dato:
15. december 2014

Del dette