Klumme Lasse Chor: Pay it forward - det betaler sig!

Jeg har drevet virksomhed, siden jeg knap nok vidste, at det var det, jeg gjorde. I min nuværende virksomhed Happiest Man Alive har jeg virkelig fået gang i den, og nøglen til succes har været et nyt mindset, ”Pay it Forward”.

Begrebet ”pay it forward” lærte jeg for alvor at kende, da jeg boede i Silicon Valley. Grundlæggende handler pay it forward om at give uden at spørge, hvad man får igen. Og for at der nu ikke skal gå hippie-pladderhumanisme i den vil jeg fastslå, at det betaler sig at ”betale fremad”.

Hvordan kan du komme i gang med pay FWD? Tre hurtige forslag:

1: Del din viden
Del viden på din blog om relevante fagområder, som du ved noget om. Hvis du ikke er den store skriverkarl, kan du også holde events, hvor du deler din viden – lur mig, der skal nok være nogle, der er interesseret i det.

2: Lav introduktioner
Hvis du synes, at der er nogle i dit netværk, der bør møde hinanden, skal der kun en lille email-intro til. Jeg tilbyder altid folk, jeg møder at introducere dem til relevante kontakter – det skaber værdi for dit netværk, og kan også kun smitte positivt af på dig.

3: Hjælp - uden at spørge ”What’s in it for me?”Vi har en tendens til at lave en hurtig analyse af situationer og spørge ”hvad får jeg ud af det?” DROP DET!
Meld dig eksempelvis som mentor (f.eks. søger StartupLab i INCUBA mentorer – kig på www.startuplab.dk). En anden mulighed er på Linkedin, når du kan se at nogle har kigget på din profil. Her plejer jeg altid at connecte med vedkommende med sætningen ”Tak fordi du kiggede på min profil – sig til hvis jeg kan hjælpe dig med noget”. Det har givet masser af positive oplevelser og også direkte afkast, der kunne spottes på bundlinjen.

Kan jeg hjælpe dig?
Det er selvfølgelig vigtigt at have fokus på egne aktiviteter i virksomheden når man er iværksætter – man husk at spørge ”kan jeg hjælpe dig med noget”? - prøv det næste gang du falder i snak med en i kantinen eller i elevatoren.

Og slutteligt vil jeg selvfølgelig også spørge dig – hvad kan jeg hjælpe dig med?

Dato:
31. oktober 2014

Del dette