INCUBA binder vidensmiljøerne i Aarhus sammen

Aarhus har en perlerække af områder med viden, forskning, uddannelse og erhvervsliv - i en stor innovativ og produktiv blanding.

Aarhus har international klasse. Vidensmiljøer ligger som en perlerække fra havnen i øst med Ingeniørhøjskolen og Maskinmesterskolen på Navitas over Universitetsparken og Katrinebjerg i centrum med Aarhus Universitets IT-uddannelser til Skejby i nord med det Nye Universitetshospital og Agro Food Park. INCUBA binder med sine tre huse - på i Navitas, på Katrinebjerg og i Skejby – miljøerne sammen.

Ideelle vækstbetingelser
Målet for INCUBA er at skabe ideelle vækstbetingelser for innovative virksomheder fra opstartsfasen med en eller to ansatte til etablerede virksomheder med 15-20 ansatte. INCUBA sikrer med sin placering tæt på forskningsmiljøerne, at virksomhederne får let ved at samarbejde med forskere og rekruttere højtuddannede medarbejdere. På den anden side får forskere og studerende, der går med i projekter, mulighed for at starte egen virksomhed og får let adgang til at springe ud som iværksættere.

I 2017 bliver miljøerne bundet sammen af letbanen
Fælles for vidensmiljøerne i Navitas, på Katrinebjerg og i Skejby er at de alle har et INCUBA-hus i deres midte. I alt bor der mere end 130 innovative virksomheder midt i tre af Danmarks stærkeste forskningsmiljøer, energi- og cleantechklyngen i Navitas, IT-klyngen på Katrinebjerg og sundheds- og fødevareklyngen i Skejby.

INCUBAs huse og de tilhørende vidensmiljøer bliver fra 2017 bundet fysisk sammen, når første etape af den nye letbane åbner. Det vil give endnu et løft for det tværgående samarbejde at få en fysisk sammenbinding af Aarhus’ videnakse, som kan skabe nogle unikke muligheder for samarbejder på tværs af forskning, uddannelse og erhvervsliv.

Vidensaksen

1.Skejby: Sundheds- og Fødevareklynge
Aarhus Universitetshospital bliver et af Nordeuropas største med 400.000 kvm og 10.000 ansatte. Agro Food Park bliver med åbningen af Arla Foods’ innovationscenter et nordeuropæisk fyrtårn inden for fødevareinnovation. I øvrigt er der i Skejby en rådgiverklynge med bl.a. NRGi, AgroTech, Rambøll, Grontmij, Force, Delta, en uddannelsesklynge med Via, Social- og Sundhedsskolen, Aarhus Tech og Købmandsskolen.

2. Katrinebjerg: IT-klynge
IT-Byen Katrinebjerg er et dansk hotspot for ICT baseret udvikling og innovation. Der er - med Katrinebjerg som centrum - 20.000 it-stillinger i Aarhus i virksomheder og uddannelse og forskning. Midt i IT-byen ligger Alexandra Instituttet, der er hjemsted for forskning af international klasse med forskningcentre inden for bl.a. Interactive Spaces, Pervasive Healthcare, New Ways of Working og Smart City.

3. Navitas: Energi- og Cleantechklynge
Navitas er Danmarks nye centrum for energi, innovation og uddannelse. Navitas er resultatet af et unikt samarbejde mellem Ingeniørhøjskolen, Aarhus Maskinmesterskole, Aarhus Kommune og INCUBA. Det bliver et internationalt kraftcenter for energi og cleantech, hvor et perfekt match af ingeniører, maskinmestre og innovative virksomheder skal udvikle fremtidens energiteknologiske løsninger – og bidrage til en grønnere verden.

Dato:
20. november 2014

Del dette