Veinux i joint venture med kinesisk virksomhed

Veinux, der udvikler og sælger unikke pumpeløsninger til biomedicoindustrien, har gennem de seneste 12 måneder forhandlet med det kinesiske firma Lianhua Medical Supplies om at etablere et Joint Venture.

Den kinesiske virksomhed er interesseret i de danske udviklingskompetencer
Virksomheden, der i daglig tale kaldes Lotus Henan, er en af de største producenter af infusionsudstyr i Henan provinsen. Umiddelbart før Veinux havde sit første besøg hos Lotus Henan, havde Lotus Henan besluttet at ændre sin markedsstrategi, så man ikke længere kun producerede standardudstyr, som også produceres af andre producenter i Kina og andre lande. Man ønskede at investere i nye patenterede produkter, hvor man selv ejer produktet, og selv står for det internationale salg frem for at overlade det til mellemhandlere.

Veinux er interesseret i kapital og markedsadgang
Veinux har flere patenter og patentansøgninger indenfor infusionsudstyr til det præhospitale og hospitale marked. Konkret har Veinux ApS udviklet et nyt princip for infusionspumper til hospitaler og klinikker, der eliminerer væsentlige sikkerhedsproblematikker i de nuværende infusionspumpe-løsninger. Veinux's pumpe system er simpel, intuitiv og eliminerer risikoen for menneskelige fejl. Lotus Henan har fabrikker, produktionsudstyr til medicinske produkter og kapitalen til at investere i de nye teknologier. Et samarbejde mellem parterne var derfor nærmest logisk, hvis man ellers kunne blive enige på tværs af kulturelle, sproglige og afstandsmæssige barrierer.

Aftalen underskrevet, godkendelserne venter stadig
Efter tre besøg i Kina og et besøg fra kineserne i Danmark underskrev parterne den 16. september i år kontrakten, og selskabet fik navnet Lianhua Veinux Medical Equipment. ”Der er nu igangsat en godkendelsesproces i Kina, Europa og USA af de nye produkter, og selve joint venture aftalen skal også godkendes af de kinesiske myndigheder. Dette kan tage lidt tid, og i den mellemliggende periode arbejdes der på at gøre produkterne og fabrikslayoutet klar til produktion”, siger Klaus Juel Pedersen, CEO i Veinux.

Fakta Veinux
Nøglepersoner: Opfinder: Jan Erik Vest Hansen, CEO: Klaus Juel Pedersen
Produkt: Patenterede løsninger indenfor infusionsudstyr til det præhospitale og hospitale marked
Kinesisk partner: Lianhua Medical Supplies, der er en af de største producenter af infusionsudstyr i Henan provinsen

Dato:
28. november 2014

Del dette