Klaus Østergaard ny administrerende direktør for Ohmatex

Klaus Østergaard tiltræder som ny administrerende direktør i Ohmatex; en virksomhed i Aarhus der arbejder med intelligente tekstiler. Ohmatex er blandt andet kendt for udviklingen af en astronaut strømpe for den europæiske rumorganisation ESA.

Ansættelsen sker som led i en øget fokus på den kommercielle udvikling efter en udvidelse af ejerkredsen i foråret og aftale om kapitaltilførsel fra Vækstfonden. Ohmatex har på det seneste oplevet stor vækst indenfor sit nicheområde.

Klaus Østergaard kommer fra en stilling som Executive Regional Director for Vestergaard Frandsen Group SA, Schweiz. Klaus har stor kommerciel erfaring med salg af ”disease control textiles” til organisationer med komplekse beslutningsprocesser på det politiske og operationelle plan. Klaus har stået i spidsen for en større salgsorganisation som også inkluderede det tekniske, logistiske og markedsføringsmæssige ansvar.

Ohmatex modtager et stigende antal henvendelser fra virksomheder i USA, Europa og Asien som gerne vil integrere mikroelektronik i tekstiler med henblik på at skabe nye produkter indenfor sport, medico og sikkerhed. Ohmatex betragtes som en af pionererne indenfor området og seneste er der indgået kontrakt med ESA om 2. generation af en strømpe, der måler astronautens muskelaktivitet.

Christian Dalsgaard, der er stifter af Ohmatex, fortsætter i en rolle som teknisk direktør og har nu mulighed for i endnu større grad at motivere samarbejdspartnere til at se mulighederne i intelligente tekstiler. Christian vil være ambassadør for virksomhedens tekniske kompetencer og sikre den fortsatte position som førende indenfor intelligente tekstiler.

I forbindelse med sin tiltrædelse udtaler Klaus: “Jeg er meget glad for min ansættelse hos Ohmatex - at arbejde kommercielt med nye teknologier, som i den grad påvirker menneskers liv i fremtiden, er en fantastisk motivation. Jeg glæder mig til, at kunne skabe yderligere vækst sammen med Ohmatex’ team af dygtige medarbejdere.”

Om Ohmatex:
Ohmatex ApS (se www.ohmatex.dk) arbejder med udvikling indenfor intelligente tekstiler, hvor man kombinerer tekstil og beklædning med IT teknologi (oftest mikroelektronik, sensorer mv.). For få år siden var intelligente tekstiler kun fantasi, men området modnes stille og roligt gennem ny forskning og teknologiudvikling.
Kontaktperson: Adm. direktør Klaus Østergaard, tlf. 86 20 51 72, mobil 51 66 14 08, email: koe@ohmatex.dk


Dato:
2. september 2014

Del dette