Eventen Growing Investors viste, at der er et voksende business angels miljø i Aarhus

Der var Silicon Valley stemning på Godsbanen, da Lasse Chor under Internet Week Denmark i april samlede 40 business angels til eventen Growing Investors.

Baggrunden for eventen er, at det er en afgørende forudsætning for et velfungerende startup miljø, at der er risikovillig kapital tilstede til at understøtte de bedste teams. Growing Investors mål var at samle potentielle og erfarne angel-investorer fra den digitale branche til en diskussion af do’s and don’ts for investorer i den digitale verden og samtidig præsentere et udpluk af de bedste startup teams i området.

Det lykkedes til overmål med det store fremmøde fra både business angels og det øvrige investor miljø. Investorerne blev præsenteret for 14 af de bedste startups fra området, bl.a. Swipes, Reshopper og BizDoc.

Oplæg fra Aarhus, København og Frankrig
Lokalet var pakket, og det hele startede ud med, at Thomas Madsen-Mygdal gav en lille opsang om det at turde og have nogle bag sig, der også tør støtte i forhold til tid, kapital, erfaring og netværk. Derudover gav Christian Schwarz Lausten fra Seismonaut, Lars Buch fra Startupbootcamp og Bertrand Bisson fra DealCircle hver deres vinkel på investering i startups.

Live investorforhandling på podiet
Efter oplæggene var det tid til Investment Lab. På den ene side sad CEO og founder af det fiktive startup The Awesome Tribe, Morten Krarup Kristensen, sammen med sin franske advokat Bertrand Bisson og på den anden side sad Shark Ventures fiktive investment manager Lars Buch, der til daglig står for Startupbootcamp København.

Inden seancen begyndte, var der uddelt term sheets. Samtidig med, at de enkelte paragraffer og klausuler i kontrakten blev gennemgået, var der en præcis beskrivelse af, hvilket område de nu skulle til at “battle” om på lærredet, så alle nemt kunne følge med. Dette investment lab gav et unikt indblik for både startups og investorer i de mekanismer, der er i spil frem mod et term sheet.

“Initiativer som Growing Investors er super vigtige. De bygger bro mellem to grupper, der gerne vil nå hinanden. Mange investorer vil gerne have bedre deal flow, og iværksætterne har brug for kapital til deres virksomhed,” siger Lasse Chor, manden bag Growing Investors.


Dato:
30. maj 2014

Del dette