FrontRead skal hjælpe aarhusianske elever med læsningen

INCUBA Katrinebjerg: Virksomheden FrontRead har indgået en aftale med Aarhus Kommune, som bringer virksomhedens digitale program til læsetræning ud til elever i hele kommunen.

FrontRead fra INCUBA Katrinebjerg har netop fået en stor ordre i hus. Det er Aarhus Kommune, der har besluttet at tage programmet til læsetræning i brug på alle skoler i kommunen allerede fra skoleårets start.

Dialogen med kommunen begyndte for nogle år siden og programmet har siden været afprøvet på skiftende skoler, som har været så glade for det, at der nu er indgået en bred licensaftale, fortæller læringsansvarlig i FrontRead Merete Riedel.

Dermed slutter Aarhus Kommune sig til en række andre kommuner, der har taget FrontReads digitale læsetræningsløsning i brug, heriblandt Vejle, Hjørring, Køge plus samtlige skoler i Sydslesvig.

På vej til udlandet
FrontRead er et online træningsforløb, der træner læsehastighed, tekstforståelse og udvikler læsestrategier. Det bygger på medstifter Merete Riedels erfaring og metoder fra mere end 25 års undervisning af voksne læsere i effektiv informationshåndtering. Hun er til daglig læringsansvarlig i virksomheden, der i alt beskæftiger syv medarbejdere.

”Metoderne og pædagogikken er videreført i FrontReads digitale program, så vi nu kan starte i grundskolen med at træne læsehastighed og forståelse. Ved at arbejde med en bevidstgørelse af læseprocessen hjælper vi også eleverne med så tidligt som muligt at blive fortrolige med tilgangen til faglig læsning – og vi glæder os over, at samtlige elever på de aarhusianske skoler også kan få del i denne træning.”

Sidste forår blev Kim Høgskilde hentet ind som CEO med henblik på at bringe FrontRead ud over Danmarks grænser. I øjeblikket er FrontRead i gang med at undersøge det internationale marked og forberede sig på en lancering i Skandinavien og England.

FrontRead har produceret en introduktionsvideo for interesserede.

Fakta om FrontRead
Etablering: FrontRead blev stiftet i begyndelsen af 2014 af Merete Riedel, Institut for Teoretisk og Anvendt Informatik samt en tredje udviklingspartner. FrontRead har været en del af INCUBA Katrinebjerg siden august 2016.
Produkt: Et digitalt program til læsetræning udviklet på baggrund af det schweiziske koncept BrainTrain samt Merete B. Riedels mangeårige erfaring som underviser. I dag har FrontRead mere end 60.000 brugere fordelt på uddannelsesinstitutioner, erhverv og private.
Læs mere: http://www.frontread.com/da/
Dato:
25. august 2017

Del dette