Satellit-startup med Netcompany-direktør i ejerkredsen lancerer sikker betalingsløsning

Samhandelsbedrageri topper listen over it-relateret økonomisk kriminalitet i Danmark. PayProff Systems tackler problemet med en ny betalingsplatform udviklet af tre studiekammerater, der spottede et stort potentiale.

Tekst: Christian Bjerggaard Jørgensen

De fleste har prøvet at handle brugt over nettet. Uvægerligt opstår et dilemma. Skal jeg overføre pengene, inden jeg har fået varen? Skal jeg sende pengene, inden varen er ankommet? Det værste er at blive snydt.

Den bekymring eliminerer en ny betalingsløsning fra PayProff Systems. Tre studiekammerater med stærke kræfter i ryggen har knoklet i et år på at udvikle platformen, hvor både firmaer og private kan handle sikkert med hinanden via en beskyttet tredjepartskonto.

”Det unikke ved PayProff er, at vi sikrer både køber og sælger i alle slags handler, uanset om man er virksomhed eller privatperson. Vi holder på pengene, indtil alt er som det skal være, og vi udbetaler ikke før parterne er enige,” siger business developer Rasmus Barslund Pedersen, der sammen med Aske Hillemann og Mick Fyrst Hyldgaard har designet platformen.

Forstod ikke et kvæk
De tre kender hinanden fra uddannelsen i Innovation og Entrepreneurship på Erhvervsakademi Aarhus. Det var også her de sidste år lærte Jesper Ratza at kende. Han er manden i spidsen for Auction Group A/S, der står bag Autoproff som på få år er blevet autobranchens største handelsplads.

Autoproff anvender en sikker betalingsløsning leveret af søsterselskabet PayProff A/S, der har opnået betalingsformidlerlicens fra Finanstilsynet. I forbindelse med et studieforløb, hvor de tre studerende skulle gennemføre et innovationsforløb, efterlyste Jesper Ratza idéer til nye måder at anvende licensen på.

”I første omgang forstod vi ikke et kvæk af onepageren, der var skrevet på engelsk i vage termer. Så vi valgte en anden case. Men så kunne Mick alligevel lugte noget interessant i Jespers case,” fortæller Rasmus Barslund Pedersen.

Et whiteboard og to timer senere havde de skitseret en myriade af anvendelsesmuligheder og opridset konturerne af en ny, digital betalingsplatform til alle typer af betalinger.

Kan ikke betale sig at svindle
”Spørgsmålet var, hvordan vi kunne efterligne tilliden fra autoforhandlerne til Autoproff hos privatforbrugerne? Det har vi bl.a. forsøgt ved at integrere NemID i onboardingen og blive valideret gennem partnerskaber med handelsplatforme som re-sport.dk og sikker-handel.dk,” forklarer Rasmus Barslund Pedersen.

Med PayProff kan én part aldrig lykkes med at have både penge og vare, fordi pengene står på en escrow-konto (en kreditorsikret deponeringskonto hos Danske Bank, red.) og først udbetales, når begge parter har accepteret. Sælger er dermed sikker på, at køber har pengene, og køber er sikker på at få varen, inden pengene udbetales.

Løsningen adskiller sig fra fx PayPal ved at forhindre svindel i at finde sted, mens PayPal i nogle tilfælde dækker, hvis der HAR været svindel, forklarer Rasmus Barslund Pedersen.

Løsningen kan både anvendes af private, der vil handle på DBA eller købe en ny carport, såvel som af virksomheder, der bl.a. kan forbedre likviditeten og undgå debitortab og tid tabt på at jagte tilgodehavender.

Crash course i iværksætteri
Jesper Ratza var så glad for forslaget, at de tre efterfølgende blev ansat i praktik i august 2019 i det nyoprettede PayProff Systems A/S med kontor i INCUBA Katrinebjerg og carte blanche til at gå til stålet. Ulrik Schönemann, tidligere direktør for Skandinavisk Motor Co., blev hentet ind som direktør i selskabet, hvis bestyrelse foruden Jesper Ratza også tæller André Rogaczewski, CEO i Netcompany og investor i Auction Group.

Trioen, der sidenhen er blevet fastansat, har dog i høj grad opereret selvstændigt, idet direktøren til daglig sidder i Roskilde.

”Ulrik er en dygtig og erfaren leder, som har bragt tung viden om etablerede virksomheder. Det er fedt at kunne læne sig op ad, for det giver en god ro til at arbejde med tingene,’’ fortæller Aske Hillemann.

Rasmus Barslund og Aske Hillemann beretter om en læringskurve så stejl som gaderne i San Francisco med utallige førstegangserfaringer lige fra forhandling af leverandørkontrakter til hackathon af løsningen - ingen må kunne snyde systemet.

"Siden projektets begyndelse er det bare gået så mega stærkt. Der er mange first’s og læring, som kun lige når at lagres, inden vi skal videre til noget nyt,” fortæller Aske Hillemann, der 24 timer efter sit barns fødsel sad i et vigtigt forretningsmøde.

”Uden at eje en procent har vi utrolig meget ejerfornemmelse. Det skal du have, ellers kan du ikke løbe med sådan en opgave, ” siger han.

For Rasmus Barslund Pedersen er det i høj grad erfaringen, der gør det hele værd.

”Vi har jo været med fra begyndelsen. Vi har designet og udformet forretningen samt platformen og har fået tildelt stort ansvar undervejs i processen. PayProff Systems er blevet vores fælles projekt og baby, og det giver os en masse erfaring. Den erfaring er guld værd, og den bruger vi både nu, såvel som senere i vores arbejdsliv,” fortæller han.

”Hvis du er dygtig og flittig, går det dig sjældent skidt, og vi er meget stolte af vores arbejde, og den rejse vi har været på med PayProff.”

Om PayProff Systems A/S
Produkt: PayProff Systems udbyder escrow-baserede betalingsløsninger via web og app. Betalingsplatformen anvender NemID til verifikation af brugernes identitet og sikrer det overførte beløb på en escrow-konto, indtil handlen er accepteret af begge parter. På den måde elimineres muligheden for svindel og debitortab.
Selskab: PayProff Systems er et selvstændigt selskab, der samarbejder med PAYProff A/S, en del af Auction Group A/S. PAYProff A/S gennemfører årligt sikrede betalinger for mere end 5 mia. kroner.
Læs merewww.Payproff.com

Dato:
8. september 2020

Del dette