BioXpedia har fået hul på analysemarkedet

INCUBA Skejby: Dyb fagekspertise, travle forskere og gode rekrutteringsmuligheder er med til at sende BioXpedia på vej mod ottecifret omsætning i virksomhedens tredje leveår.

Ph.d. og iværksætter Mogens Kruhøffer søsatte BioXpedia i 2017, fordi han savnede handlekraften i at være selvstændig.

Siden er det gået slag i slag for kontraktforskningslaboratoriet i INCUBA Skejby, der er vokset til syv medarbejdere og forventer at passere 10 mio. kr. i omsætning i 2019 mod 4,5 mio. sidste år. En udvikling der for nylig fik virksomheden med i finalekampen om Iværksætterprisen i Business Region Aarhus.

Akut behov
Det skyldes ikke mindst, at virksomheden rammer ned i et meget aktuelt behov for biomarkørscreening og analyser af RNA, DNA og proteiner samt bioinformatiske analyser blandt travle, kliniske forskere. De sætter blandt andet stor pris på virksomhedens akademiske rødder og indsigt i nye teknologier, de som klinikere ikke nødvendigvis kender til.

"Flere af virksomhedens medarbejdere er specialister med forskningsmæssig baggrund," fortæller Mogens Kruhøffer, der selv har arbejdet i hospitalsregi og har en længere forskerkarriere bag sig.

Samtidig gør virksomhedens placering i INCUBA Skejby det nemt at samarbejde med kliniske forskere på Aarhus Universitetshospital, der bare behøver at gå over gaden for et personligt møde.

Involveret i forskningsprojekt
Kunderne er hovedsageligt medicinalvirksomheder og forskningsgrupper med behov for analyser, screening og statistik i jagten på nye biomarkører til klinisk brug.

BioXpedia har løbende udvidet produktporteføljen og udvidede sidste år teamet med en biostatistiker, så virksomheden også kan tilbyde avanceret bioinformatik. Generelt har det ikke været svært for virksomheden at finde de rette medarbejdere.

”Aarhus har et stærkt uddannelses- og forskningsmiljø, som udklækker mange kvalificerede kandidater og vi får mange henvendelser,” siger Mogens Kruhøffer.

Udover serviceydelser er BioXpedia involveret i en række forskningsprojekter inden for biomarkører, herunder et aktuelt samarbejde med et hold klinikere om udvikling af en prædiktiv algoritme til tidlig diagnosticering af patienter.

Læs en længere artikel om BioXpedia i den nyeste udgave af Life Science – Dansk Biotek

Om BioXpedia
Hvem: BioXpedia er stiftet af ph.d. i molekylærbiologi Mogens Kruhøffer. Virksomheden har i dag syv medarbejdere i INCUBA Skejby.
Hvad: Kontraktforskningsvirksomhed der udfører biomarkørscreening, bioinformatik og analyser af DNA, RNA og proteiner.
Website: www.bioxpedia.com


Dato:
27. juni 2019

Tekst: Christian B. Jørgensen
Foto: BioXpedia / Max Rosborg
Del dette