Dextra.io puster nyt liv i aldrende kontorbygninger

Kreativiteten sætter grænserne, når det gælder anvendelse af IoT-baseret bygningsautomation. Spørg Dextra.io fra INCUBA Navitas, der har blikket rettet mod Indien for at sikre billigere aircondition til SMV’er.

Tekst: Christian B. Jørgensen

Verdens folkerigeste nation oplever stor økonomisk vækst i øjeblikket. Samtidig er landet tynget af massive udfordringer inden for miljø og bæredygtighed.

Det skaber råderum for danske virksomheder med intelligente løsninger. For eksempel Dextra.io fra INCUBA, der anvender IoT og intelligent software til automatisering af kontorbygninger.

Det kun ét år gamle projekt fangede interessen hos den indiske ambassadør, der tidligere på året besøgte INCUBA Navitas. Efterfølgende blev partner Allan Nielsen inviteret til privat middag på den indiske ambassade i København for at præsentere virksomhedens løsning.

Håbet er at kunne sænke prisen på aircondition i Indien, så mindst 300 millioner indiske kontormedarbejdere i SMV-segmentet kan få glæde af det. Med en nuværende pris på 500-600 dollars om måneden for strøm på et kontor på ca. 150 m2, er sval luft i dag en luksus, der er forbeholdt store koncerner, fortæller Allan Nielsen.

Elevatorpitch ved kaffemaskinen
Dextra.io er et fælles projekt drevet af Allan Nielsen fra IoT Infrastructure og Thomas Peter Berntsen fra Translucent. De to mødte hinanden ved kaffemaskinen på 6. etage, hvor Allan Nielsen gav en elevatorpitch af et koncept, han arbejdede på.

Thomas Peter Berntsen var ikke sen til at springe på som teknisk partner. Sammen med tre udviklere har de skabt en cloudbaseret styringsløsning, der har til formål at forlænge levetiden på kontorbygninger ved at registrere og tilpasse energiforbruget efter de ansattes tilstedeværelse.

”Typisk bliver bygninger genopført hvert 30-40 år, fordi de er uddaterede. Det skaber et kæmpe spild. I stedet for en meget dyr udskiftning af alle tekniske installationer, kan vi opdatere bygningerne med en moderne IoT-infrastruktur. Det sænker driftsomkostningerne og gør det mere attraktivt at fortsætte med at anvende de nuværende bygninger,” forklarer Allan Nielsen.

På samme måde kan Dextra.io sænke omkostningerne på dyre airconditionanlæg gennem anvendelse af tilstedeværelsesindikationer fra medarbejdernes mobiltelefoner og brug af AI.

Dextra.io er i 2020 inviteret til at deltage i Nordin – en acceleratorplatform, hvor danske og indiske virksomheder tester og tilpasser danske løsninger til det indiske marked inden for greentech, foodtech, fintech og intelligente byløsninger.

Om Dextra.io
Hvem: Dextra.io, der er en del af IoT Infrastructure A/S, drives af Allan Nielsen, indehaver af IoT Infrastructure, og Thomas Peter Berntsen, indehaver af Translucent. De har pt. 3,5 ansatte og base i INCUBA Navitas.
Hvad: IoT-baseret bygningsautomation for små og mellemstore virksomheder.
Læs mere: www.dextra.io

Dato:
20. juni 2019

Mere info
Del dette