Tre nye InnoFounder Graduates flytter ind i INCUBA

Et nyt hold innovative iværksættertalenter er blevet optaget på InnoFounder Graduate-programmet. Heriblandt Pure Algae, Relion og Hjælp til Pårørende, der i begyndelsen af marts flyttede ind i INCUBA StartupLab.

Kommerciel, landbaseret tangproduktion, automatiseret vagtplanlægning og videolektioner til pårørende.

Det er tre vidt forskellige virksomheder, der via Innovationsfondens InnoFounder-program har fået plads i INCUBA StartupLab de næste 12 måneder. Alle tre er blevet optaget på Graduate-programmet, der henvender sig til iværksættere, som er dimitteret fra en højere uddannelse inden for det seneste år.

Mød de tre startups herunder.

Pure Algae Denmark
Pure Algae Denmark er stiftet af civilingeniør i bioteknologi Esben Rimi Christiansen, der tapper direkte ind i den stigende efterspørgsel på tang. Sammen med sit team arbejder han på at etablere Danmarks første kommercielle produktion af tang dyrket i kontrollerede, landbaserede anlæg.

Virksomheden udspringer af Esben Rimi Christiansens speciale, hvori han undersøgte tangarten søsalats potentiale som fødevare i forhold til folkesundhed og bæredygtighed. Virksomheden er i øjeblikket i gang med at teste anlægget og sigter efter at skalere op inden sommeren 2019.

Relion
Relion er stiftet af Søren Grum, Kristian Emil Larsen and Rasmus Skovdal og udspringer af iværksættermiljøet HatchIt Lab på Institut for Datalogi. Produktet Relion Business er en cloud-baseret webapp, der automatiserer virksomheders vagtplanlægning og gør processen nemmere for både ledere og ansatte.

Du kan se mere i Relions pitch-video til Innovationsfonden.

Hjælp til Pårørende
Virksomheden Hjælp til Pårørende tilbyder, som navnet antyder, støtte og rådgivning til pårørende. Deres første fokusområde er depression, men i løbet af året vil pårørende til demens også kunne få hjælp. Gennem kurser og videolektioner hjælpes pårørende med at håndtere de udfordringer, der opstår, når man står på sidelinjen til sygdommen.

Bag virksomheden står Henrik J. Mondrup, cand.it. i læringspsykologi, og Anika Leth, cand.merc. innovation management, der indtil for nylig holdt til i Studentervæksthus Aarhus.

Du kan læse mere om Hjælp til Pårørende hos blandt andre DR Østjylland og Lokalavisen Aarhus.
Dato:
13. marts 2019

Del dette