Internet of Things: Ny platform gør det nemt at udvikle IoT-apps

Nabto har udviklet en gratis platform, som gør det nemt for små producenter at bygge fjernstyringsapplikationer til alle tænkelige produkter. Alt fra støvsugere til fiskefodermaskiner kan kobles på den avancerede teknologi, der via internettet sætter brugerne i stand til at kommunikere med deres devices.

Forestil dig, at du via din smartphone kan sidde på din arbejdsplads og tænde for støvsugeren derhjemme, lege spion via dens indbyggede videokamera og køre en tur rundt i sommerhuset for at tjekke efter indbrudstyve.

Flere og flere af hjemmets ”døde” genstande bringes i disse tider til live. Nabto er en af de virksomheder, som bidrager til udviklingen ved at gøre apparater i stand til at kommunikere via internettet. For nylig lancerede de platformen AppMyProduct, som skal gøre det nemt for mindre producenter at udnytte den avancerede teknologi, der ligger bag. Alt kan i princippet kobles op.

”Vi skaber bare forbindelsen imellem app og apparat. Hvad folk finder på at bruge det til, er ikke vores job at bestemme eller være dommer over. Vi spørger bare, om du tror på, at folk i fremtiden gerne vil bruge deres smartphones til at styre og interagere med apparater,” lyder det retorisk fra CEO Carsten Gregersen.

Ingen investering up-front
Meget af hypen om IoT handler om dataindsamling og tværgående kommunikation, men AppMyProduct er målrettet den direkte kommunikation mellem slutbruger og apparat. Modsat Nabtos hidtidige enterprise-løsning fungerer det som en platform- og serviceløsning for små virksomheder, som gerne vil føje apps til deres produkter, men ikke har kapacitet til selv at håndtere f.eks. servere og kompleks app-udvikling.

”Basalt set gør vi det meget nemt for producenten, som bare skal lave et simpelt brugerinterface. Men inden du kommer til det punkt, hvor du kan trykke på en knap, og den information sendes til apparatet, er mange processer allerede blevet løst for dig mht. at få identificeret den rigtige app, få skabt den direkte forbindelse, få det hostet, så det kan køre i Kina, Europa og USA osv.” forklarer Carsten Gregersen.

Platformen er gratis. Til gengæld bliver der vist reklamer i den endelige app. Producenter kan slippe for reklamer ved at betale, eller de kan benytte sig af en monetize-model, hvor slutbrugeren køber sig til fjernstyring via et in-app-purchase. Nabto tager et gebyr, men virksomheder kan selv prissætte brugen af deres app og beholde avancen. På den måde slipper de for at lægge en investering på forhånd, pointerer Carsten Gregersen.


Om Nabto:
Etablering: Nabto blev stiftet i 2007 og har i dag seks faste medarbejdere med hovedkontor på INCUBA Katrinebjerg. Virksomheden har også kontor i København og London.
Produkt: Teknologi som gør apparater i stand til at kommunikere via internettet – en slags skype-for-devices. Den nye platform- og serviceløsning, AppMyProduct, er målrettet mindre producenter. Nabtos teknologi anvendes i dag i over en million apparater på verdensplan.
Læs mere: nabto.com / appmyproduct.com

Dato:
6. marts 2017

Del dette