Få gratis sparring på din virksomheds største strategiske udfordringer

CONNECT Denmark er en del af INCUBAs miljø, hvor alle vækstpotentielle virksomheder uanset størrelse kan søge om gratis rådgivning og sparring fra erfarne erhvervsfolk. De kommende tre år fortsætter netværksforeningen deres høje aktivitetsniveau, når de tilbyder over 400 iværksættere og vækstvirksomheder sparring på strategiske udfordringer.

I forsommeren vandt CONNECT Denmark udbuddet på opgaven ’Proof-of-Business’ organiseret af Erhvervsstyrelsen. Formålet er at understøtte vækstpotentialet hos iværksættere og SMV’er gennem gratis, kvalificeret rådgivning og sparring omkring forretningsudvikling.

Lige præcis den opgave har foreningen i forvejen arbejdet med siden år 2000, hvor det landsdækkende non-profit ledernetværk på godt 700 professionelle erhvervsfolk har ydet rådgivning til iværksættere og mere modne virksomheder kvit og frit.

Opgaven for Erhvervsstyrelsen er en blåstempling af foreningens arbejde og aktiviteter og betyder, at CONNECT Denmark over de næste tre år får tilført ekstra 20 millioner kroner, som skal bruges på screening af 1.300 virksomheder, hvoraf 400 kommer i sparringsforløb. Som et led i regeringens vækstpakke får Vækstfonden ligeledes 20 mio. kroner, som er øremærket virksomheder, som har været igennem sparringsforløb hos CONNECT Denmark.

Skræddersyet panelsparring
Foreningens arbejde hviler på en slags omvendt forretningsmodel, hvor medlemsnetværket betaler for at være med til at dele viden og give sparring til virksomheder med vækstpotentiale. Til gengæld får medlemmerne mulighed for at møde spændende virksomheder, nye ideer og mennesker, ligesom mange nyder udfordringen i at diskutere forretningsudvikling med andre erhvervsfolk.

Signaturproduktet er de såkaldte Springboards, som er en dybdegående feedback og sparring. Først præsenterer en virksomhed deres forretningsplan og udvalgte strategiske udfordringer, hvorefter et til lejligheden sammensat panel på 6-10 eksperter har en fokuseret drøftelse på halvanden time. Til slut udpeges 2-3 eksekveringspunkter og hele seancen videofilmes til virksomhedens brug.

Finn Bødtker, der er netværkschef for Jylland og Fyn, karakteriserer det som et uforpligtende rum, hvor man kan få diskuteret alt fra kapitalrejsning og go-to-market-strategier til indretning af ens organisation.

”Bruger vi fodboldmetaforen, er det den uforpligtende træningsbane. Virksomheden møder ikke nødvendigvis kunder, investorer eller samarbejdspartnere. De er på træningsbanen, hvor der bliver øvet systemer, taktikker og givet input, så de er forberedt til at spille kampene,” forklarer Finn Bødtker.

Ild i øjnene

CONNECT Denmark er på udkig efter virksomheder med vækstpotentiale – gerne internationalt - og skalerbarhed. De skal på den ene eller anden måde indeholde et aspekt af ”unikhed”, og så skal personerne bag virkelig ville det.

”Vi ser på, om personerne bagved har passion og ambition bag deres ideer. Om de har ild i øjnene. Hvis du bare vil være selvforsøgende, er det også fint, men så har du ikke de udfordringer, som vores medlemmer kommer for at hjælpe med,” siger Finn Bødtker.

En af de virksomheder, som for nyligt har været på et Springboard-forløb, er den prisvindende startup Danish Cardboard Tech, der bor hos INCUBA Navitas.

” Vi tog på Springboard for at få feedback og få afprøvet nogle hypoteser om vores markedstilgang fra personer med lang erfaring fra erhvervslivet. Det virkede rigtig godt for os, fordi det bekræftede mange af de ting, som vi gik og tænkte. Vi er rimelig langt i vores forretningsudvikling, men jeg er sikker på, at virksomheder, der ikke er så langt, også har rigtig meget at hente,” fortæller Kasper Tindbæk, partner i Danish Cardboard Tech.

Yderligere info:
CONNECT Denmark arrangerer omkring 200 aktiviteter om året, hvoraf ca. 80 pct er Springboards. De andre aktiviteter er Pitch-Træning, Pitch-Springboard, Springboard-Update. De hjælper også virksomheder med at finde bestyrelseskandidater, advisoryboards og mentorer gennem såkaldt Matchmaking.

CONNECT Denmark har 4 netværkschefer i Vestdanmark og har kontor i INCUBA Navitas.

Læs mere på Connectdenmark.comDato:
6. december 2016

Del dette